Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

DW: «Τριγμοί» στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου


Οι ήδη βεβαρημένες γερμανοτουρκικές σχέσεις επισκιάστηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη σύλληψη της δημοσιογράφου Μεσαλέ Τολού. Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση προφυλάκισης δημοσιογράφου με γερμανική υπηκοότητα σε τουρκικές φυλακές.

Η πρώτη αφορούσε τη σύλληψη του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ τον Φεβρουάριο. «Ανησυχητικό» χαρακτήρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο το γεγονός ότι οι γερμανικές διπλωματικές αρχές δεν έχουν καμία πρόσβαση στη φυλακισμένη δημοσιογράφο. Ο κ. Ζάιμπερτ ζήτησε από την Τουρκία να επιτρέψει «σύντομα» αυτή την επαφή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η φυλακισμένη Μεσαλέ Τολού είναι δημοσιογράφος και μεταφράστρια, η οποία εργαζόταν από το 2014 για αριστερά τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η 33χρονη είχε συλληφθεί στις 30 Απριλίου με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας». Εδώ και μια εβδομάδα κρατείται σε γυναικεία φυλακή στην Κωνσταντινούπολη. Βάση των στοιχείων του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η Τολού διαθέτει μόνο τη γερμανική υπηκοότητα.

Παραβίαση του διεθνούς δικαίου


Όπως δήλωσε στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, ως σήμερα η Άγκυρα δεν έχει ενημερώσει όπως θα όφειλε τη γερμανική πλευρά για τη σύλληψη της Μεσαλέ Τολού. Είναι «λυπηρό», δήλωσε, που οι πληροφορίες των γερμανικών αρχών προέρχονται από άλλες πηγές. Επίσης, οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αντιδράσει στη γερμανική «παράκληση» να επισκεφτούν διπλωμάτες τη Μ. Τολού στη φυλακή. Όπως επισήμανε ο κ. Σέφερ, το διεθνές δίκαιο καθιστά «δεσμευτική» τόσο την ενημέρωση για τη σύλληψη γερμανού υπηκόου όσο και την παροχή προξενικής αρωγής. Σχετικά με αυτή την τουρκική στάση ο Μάρτιν Σέφερ έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Τέλος, ο μοχλός πίεσης προς την Άγκυρα που παρέχει το διεθνές δίκαιο στην περίπτωση της Μεσαλέ Τολού δεν φαίνεται να υφίσταται στην υπόθεση του Ντενίζ Γιουτζέλ. Σύμφωνα με γερμανούς αναλυτές, το γεγονός ότι ο κ. Γιουτζέλ διαθέτει εκτός από τη γερμανική και την τουρκική υπηκοότητα επιτρέπει στις τουρκικές αρχές να τον αντιμετωπίζουν ως τούρκο πολίτη.

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου