Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο Β.Πούτιν παρασημοφόρησε τους Ρώσους Spetsnaz που απέκρουσαν επίθεση 300 ισλαμιστών στο Χαλέπι


«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και παρασημοφόρησε  προσωπικά τους  Ρώσους Spetsnaz οι οποίοι κατάφεραν να αμυνθούν και να απωθήσουν την επίθεση από 300 τουλάχιστον ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία επί δύο ημέρες». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σήμερα.

Η παρασημοφόρηση στην ομάδα των Spetsnaz έγινε γιατί έδειξαν φοβερό θάρρος μαχόμενοι εναντίον τρομοκρατών στο Χαλέπι, αναφέρει ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Rossiya-24.

Όπως έγινε γνωστό 16 Ρώσοι Spetsnaz με καθήκοντα κατάδειξης στόχων εισήλθαν στο Χαλέπι έτσι ώστε να δώσουν συντεταγμένες στόχων για αεροπορικές επιθέσεις.

Οι Ρώσοι έγιναν αντιληπτοί από τους τρομοκράτες οι οποίοι τους επιτέθηκαν εκτοξεύοντας ρουκέτες  με συστήματα Grad, πυρά όλμων ενώ χρησιμοποίησαν και άρματα μάχης.

Οι Ρώσοι Spetsnaz μη θέλοντας να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αποφάσισαν να απαντήσουν στους τρομοκράτες και έτσι για δύο ημέρες κατόρθωσαν να αποκρούσουν την επίθεση από 300 ισλαμιστές.

Στη μάχη που ακολούθησε κατόρθωσαν να καταστρέψουν ένα άρμα μάχης, δύο ΤΟΜΑ και ένα αυτοκίνητο με οδηγό αυτοκτονίας φορτωμένο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια οι Ρώσοι καταδρομείς αποσύρθηκαν χωρίς να υποστούν απώλειες.

«Ο Αρχηγός του κράτους προσωπικά βράβευσε τους Spetsnaz όπως είχε υποσχεθεί την Τετάρτη», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Οι συριακές δυνάμεις στην περιοχή είχαν αποσυρθεί αφήνοντας στην πρώτη γραμμή τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξαιτίας έλλειψης συντονισμού» δήλωσε ακόμη ο ΠΕσκόφ.

Ο διοικητής της ομάδας, ο οποίος απέκτησε τον τίτλο του «Ήρωα της ρωσικής Ομοσπονδίας» είχε πει νωρίτερα ότι οι επιθέσεις έγιναν από τρομοκράτες της οργάνωσης al-Nusra.  

«Αποφύγαμε τις απώλειες καθώς είχαμε καλή κάλυψη και βρισκόμασταν στην κατάλληλη τοποθεσία.  Επιπλέον είχαμε πολύ καλό οπλισμό συμπεριλαμβανομένων και διοπτρών νυκτός και αυτό βοήθησε στην επιτυχία μας» δήλωσε πιο συγκεκριμένα.

Μόλις ο Β.Πούτιν έμαθε τις έκαναν αυτοί οι άνδρες είπε: «Συμφωνώ. Θα τους βραβεύσω εγώ προσωπικά».

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Igor Nikolaychuk είπε για το συγκεκριμένο συμβάν:

«Πρώτα και κύρια θα ξεχωρίσω τις τακτικές οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από την εποχή του πολέμου στο Αφγανιστάν, όπου το πρόβλημα των αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων είχε λύθηκε με τη δράση μικρών και ευέλικτων μονάδων» αναφερόμενος στη θρυλική αντιτρομοκρατική ομάδα Alfa.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου