Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Κλιμάκωση των επιχειρήσεων του στρατού κατά των ισλαμιστών μαχητών στις Φιλιππίνες - Περισσότεροι από 300 νεκροί


Με την υποστήριξη αεροπορικών μέσων και του πυροβολικού, ο στρατός των Φιλιππίνων κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις του εναντίον των ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί σε συνοικίες της πόλης Μαράουι.

Οι μάχες στην περιοχή έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους, μέσα σε περίπου ένα μήνα. Καπνός και φλόγες υψώνονται από τους θύλακες που παραμένουν ακόμη υπό τον έλεγχο των μαχητών, καθώς αεροσκάφη έπληξαν το Σάββατο αυτές τις ζώνες για να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις που προσπαθούν να εκδιώξουν τους ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι μονάδες του στρατού υποστηρίχθηκαν από ελικόπτερα MG520 και μαχητικά αεροσκάφη FA50. Ασταμάτητες ριπές αυτομάτων όπλων έδιναν μια ιδέα για το εύρος και τη σφοδρότητα των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ANC, που επικαλέστηκε αξιωματικούς του στρατού, στην περιοχή μεταφέρθηκαν ενισχύσεις, συνολικά 400 άνδρες, από το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Εκατοντάδες αντάρτες, υποστηριζόμενοι από ξένους μαχητές, σύμφωνα με τις αρχές, κυρίευσαν τη Μαράουι στις 23 Μαΐου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσουλμανική πόλη των Φιλιππίνων. Οι αντάρτες ύψωσαν στην πόλη τα μαύρα λάβαρα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για μια απόπειρα να εγκαθιδρυθεί ένα «χαλιφάτο» στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε κήρυξε αμέσως μετά στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη την επαρχία Μιντανάο.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, ο απολογισμός των μαχών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 329 νεκρούς, εκ των οποίων 225 ήσαν αντάρτες, 59 στρατιωτικοί και 26 άμαχοι.

Τα υπόλοιπα 19 θύματα είναι άνθρωποι που εκτοπίστηκαν εξαιτίας των μαχών και πέθαναν από αφυδάτωση εξαιτίας οξείας διάρροιας, διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.

Πάνω από 309.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη Μαράουι και τα περίχωρά της, σύμφωνα με τις αρχές των Φιλιππίνων.

Πάνω από εκατό ισλαμιστές συνεχίζουν να προβάλλουν αντίσταση σε τέσσερις συνοικίες της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Ρεστιτούτο Παντίγια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου