Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Κένυα: Νεκροί 4 αστυνομικοί και 4 παιδιά από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό


Οκτώ άνθρωποι, τέσσερα παιδιά και τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν πυροδοτήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ενώ διερχόταν από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν, στην ανατολική Κένυα, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία, σύμφωνα με αξιωματικούς της κενυατικής αστυνομίας. Πρόκειται για την δεύτερη πολύνεκρη επίθεση μέσα σε αυτόν τον μήνα.

«Έχουμε οκτώ θύματα, τέσσερα παιδιά και τέσσερις αστυνομικούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Η έκρηξη έγινε στον δρόμο ανάμεσα στις κοινότητες Μαραράνι και Κιούνγκα, στην κομητεία Λάμου, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σομαλία.
Ένας δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι «πολλοί άλλοι (άνθρωποι) διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα».

Τα παιδιά είχαν πάει στα σπίτια τους στη Μαραράνι για τον εορτασμό του Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, και επέστρεφαν στην Κιούνγκα, όπου πάνε σχολείο, συνοδευόμενα από τους αστυνομικούς.


Τον Μάιο, ένας άμαχος και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε άλλη μια έκρηξη στη βορειοανατολική Κένυα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, η ηγεσία της οποίας έχει ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα.
Συνολικά τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και 15 πολίτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε παρόμοιες επιθέσεις στη βόρεια Κένυα, κατά μήκος των συνόρων.

Η Σεμπάμπ επιδιώκει την ανατροπή της αδύναμης κεντρικής κυβέρνησης της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και 22.000 άνδρες της Δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, ή AMISOM.

Μετά την επέμβαση των ένοπλων δυνάμεών της στη νότια Σομαλία το 2011 εναντίον των μαχητών της Σεμπάμπ, η Κένυα έχει γίνει στόχος πολλών αιματηρών επιθέσεων, κυρίως αυτές εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι (Σεπτέμβριος 2013· 67 νεκροί) και στο πανεπιστήμιο στη Γκαρίσα (Απρίλιος 2015· 148 νεκροί).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Πηγή3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου