Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ειρηνική συμφωνία μεταξύ Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και ανταρτών


Υπέγραψαν τη Δευτέρα μία συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της εθνοτικής και θρησκευτικής σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.Η κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και 13 από τις 14 ένοπλες ομάδες στη χώρα, αποφάσισαν να συμφωνήσουν στην επίτευξη για τη τη μεσολάβηση της ειρηνευτική ομάδας Ρωμαιοκαθολικών, «Sant Egidio» και να απευθύνει έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και την αναγνώριση των νόμιμων αρχών μετά τις τελευταίες εκλογές.

Αυτή είναι η τελευταία από τις διάφορες ειρηνευτικές συμφωνίες υπογράφονται από ομάδες ανταρτών και της κυβέρνησης αφού ξεκίνησε η σύγκρουση.

Το 2015, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ 10 ενόπλων ομάδων και το Υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για την ειρήνη στην πρωτεύουσα, Μπανγκούι, απαιτώντας από αυτούς να παραδόσουν τα όπλα και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ετών από την έναρξη της σύγκρουση. Μια άλλη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε το 2014 στην Μπραζαβίλ υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης. Ήταν όλα βραχύβια.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βυθίστηκε στο χάος το 2013 μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ από τους μουσουλμάνους αντάρτες Σελέκα  (Séléka).

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντεπίθεση ομάδων ενόπλων, αποκαλούμενων αντι-Μπαλάκα (anti-Balaka), που ανήκαν κατά κύριο λόγο στη χριστιανική κοινότητα της χώρας.

Τον περασμένο χρόνο η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διοργάνωσε γενικές εκλογές και μετέβη σε μια δύσκολη ειρήνη, σημαδεμένη από σποραδικά αλλά συχνά επεισόδια βίας περιορισμένης έκτασης. Από τον πόλεμο του 2014-2015 μεταξύ των ομάδων Σελέκα και αντι-Μπαλάκα, το ανατολικό μισό της χώρας έχει παραμείνει εκτός κυβερνητικού ελέγχου, ωστόσο ένα ασταθές καθεστώς επέτρεπε κάποια ομαλότητα για τον άμαχο πληθυσμό.

Παρ’όλα αυτά, τους τελευταίους μήνες, οι ομάδες πρώην Σελέκα (Séléka) και αντι-Μπαλάκα (anti-Balaka) έχουν διασπαστεί σε διαφορετικές και αόριστα συνεργαζόμενες ένοπλες παρατάξεις που σήμερα αντιμάχονται για τον έλεγχο της περιοχής, ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου