Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

«Γερασμένο» το Ελληνικό Δημόσιο: Η χαρτογράφηση του Δημόσιου τομέα


Γερασμένο προσωπικό φαίνεται πως έχει ο δημόσιος τομέας καθώς βάσει μίας νέας χαρτογράφησης του αρμόδιου υπουργείο η μέση ηλικία των υπαλλήλων είναι στα 45

95.575 διοικητικοί υπάλληλοι, 352.969 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, ένστολοι και κληρικοί, 78.506 στρατιωτικοί, 67.784 στελέχη Σωμάτων ασφαλείας συνθέτουν το χάρτη των συνολικά 565.671 των υπαλλήλων του ελληνικού Δημόσιου.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το 70% των υπαλλήλων είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές, ενώ το 30% επί του συνολικού αριθμού απασχολούνται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας.


Τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των δημοσίων υπαλλήλων

Αναφορικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των απασχολούμενων ο μέσος όρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι μάλλον... υψηλός καθώς αγγίζει τα 45,3 έτη έναντι 43,1 έτη που ήταν τα τελευταία έτη, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία μελέτης που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κοντολογίς, το προσωπικό του ελληνικού Δημοσίου «γερνάει», κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης οφείλεται στις μειωμένες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών.

Εκπαίδευση και αριθμός 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και τα στοιχεία που αφορούν το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Έτσι από τους πάνω από μισό εκατομμύριο υπαλλήλους, ένα ποσοστό 39,79% (225.086) έχουν πανεπιστημιακοί εκπαίδευση, ενώ 145.048 είναι ειδικών θέσεων, που σημαίνει ότι αποφοίτησαν από ειδικές σχολές (25,64%).

Αντίστοιχη μελέτη είχε εκπονήσει το υπουργείο για την περίοδο 2012-2015. Σε εκείνη τη μελέτη, το 39,86% των υπαλλήλων ήταν επίσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ το 25,64% ειδικών θέσεων.

Αναφορικά με τον αριθμό των υπαλλήλων, αυτός βαίνει συστηματικά μειούμενος τα τελευταία χρόνια. Στα τέλη του 2016 ο αριθμός τους ήταν 565.671 έναντι 566.913 στα τέλη του 2015.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου