Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Το «plan B» των Ευρωπαίων δανειστών για το χρέος, το ΔΝΤ και τα νέα μέτρα στην Ελλάδα


Τα σενάρια της τελευταίας ώρα δίνουν και παίρνουν ενώ σίγουρο είναι ότι  μέχρι να φτάσουμε σε μια τελική συμφωνία θα ακουστούν πολλά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα εξετάζουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές, σε περίπτωση που «κολλήσει» το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας, το Plan b θα τεθεί σε εφαρμογή από το προσεχές φθινόπωρο και βασίζεται στα εξής σημεία:


α) Δεν θα περιλαμβάνει συμμετοχή τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ή έστω δεν θα είναι στην …πρώτη γραμμή

β) Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι μικρότερη από την υπολογιζόμενη

γ) Η Ελλάδα θα χρειαστεί να εφαρμόσει λιγότερα μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν για μετά τη λήξη του προγράμματος, στα οποία επέμενε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το θέμα αυτό έχει συζητηθεί ήδη στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup.

Η πιθανότητα αυτή θα τεθεί επιτακτικά το φθινόπωρο όταν θα ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Και τότε μπορεί πλέον να διαφανεί οριστικά ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς η ελάφρυνση του χρέους που απαιτεί για την ελληνική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που προτίθενται να δώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό, η Γερμανία θα είναι ουσιαστικά κερδισμένη γιατί από τη μια μεριά δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο δεν θέλει και από την άλλη το ΔΝΤ θα εμφανιστεί σταθερό στις αγορές και στους τεχνοκράτες που το αποτελούν καθώς θα δείξει ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις όταν τα νούμερα «δεν βγαίνουν».

ΠΗγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου