Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Πρωτοφανείς δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Θέλετε να μας διαμελίσετε - Θα επιτεθούμε στους Κούρδους που εξοπλίζετε»


O πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.. Ερντογάν, «πέταξε το γάντι» τις ΗΠΑ, και προσωπικά στον Ν.Τραμπ, δηλώντας ότι η Τουρκία θα κτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) που εξοπλίζουν οι Αμερικανοί «με την πρώτη ευκαιρία».

Σχετκό διπλωματικό διάβημα έγινε μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ..

Είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα και προσωπικά ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι τόσο επιθετικοί κατά της Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα εναντίον των Κούρδων της Συρίας επέλεξε αργότερα να το στείλει και δημόσια όταν δήλωσε πως θα απαντήσει στην παραμικρή πρόκληση που θα δεχθεί η χώρα του από τους αντάρτες του PKK και τους συνεργάτες τους, όπως είπε, «τρομοκράτες της Συρίας», εννοώντας τους μαχητές του YPG.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μπορούν ανά πάσα στιγμή να επαναλάβουν την «Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αντιδράσει με την πρώτη ευκαιρία, τονίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει κανένα (εννοεί σαφέστατα τους Αμερικανούς). «Δεν θα συζητήσουμε το θέμα με κανέναν, αλλά θα πάρουμε τη δική μας απόφαση και θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και στην Jarabus, στην al-Rai και τη al-Bab (πόλεις της Συρίας)».

Στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος Τραμπ στον Τούρκο Πρόεδρο, στο Λευκό Οίκο, ο κ. Ερντογάν ανέπτυξε και μία άλλη θεωρία για να έχει δικαιολογία στην περίπτωση που κτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας. Συγκεκριμένα …«ανακάλυψε» στρατόπεδα ανταρτών του PKK στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, και ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι το σύνολο των μαχητών στρατοπεδεύει στο Ιράκ. Στην ενημέρωση σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης και στελεχών δεξαμενών σκέψης στην Ουάσιγκτον, που έγινε στην τουρκική πρεσβευτική κατοικία, ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι Κούρδοι της Συρίας ελέγχονται στην ουσία από τους αντάρτες του PKK, θέλοντας να παρουσιάσει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο συνεργάζεται με τρομοκράτες. 

Τις τελευταίες 72 ώρες η Αγκυρα προκαλεί με συνεχείς διπλωματικές επιθέσεις τις ΗΠΑ, με απ'ευθείας απειλές επειδή έχει πιστέψει ότι οι οι Αμερικανοί στοχεύουν στον διαμελισμ της Τουρκίας:«Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα πάμε μέχρι εκεί που πρέπει. Γι’ αυτό και είχα πει ότι ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε», τόνισε ο κ. Ερντογάν.

Πρόσθεσε: «Ποιος είναι ο σκοπός τους και δίνουν άσυλο και βαρύ οπλισμό σε τρομοκρατικές ομάδες, που μπορούν να διαμορφώσουν έναν τεράστιο στρατό; Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά κανέναν. Οταν κοιτάμε στο παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε γιατί η μάχη μας απέναντι στην τρομοκρατία δεν καταλήγει εκεί που θέλουμε. Οταν οι ληστές είναι ακόμα μέσα στο σπίτι, η πόρτα δεν μπορεί να κλειδωθεί», είπε χωρίς να διευκρινίσει αν εννοούσε τους Αμερικανούς, αν και είναι φανερό ότι τα βέλη στόχευαν στην καρδιά του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας στους κοινοτάρχες της Τουρκίας, έθεσε και μία άλλη παράμετρο που μολύνει τις σχέσεις με την Αμερική, και αφορά τον Ιμάμη Γκιουλέν και τους δικούς του«ταμίες» που βρίσκονται στις φυλακές της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει Αμερικανούς πολίτες, την αποφυλάκιση των οποίων ζήτησε ο Πρόεδρος Τραμπ: «Οι δικοί μας πολίτες είναι στις δικές σας φυλακές, πρέπει να μας τους δώσετε, μας λένε», είπε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Αν είναι έτσι τότε και εσείς πρέπει να μας δώσετε τον επικεφαλής των τρομοκρατών που δεν είναι στη φυλακή (σ.σ.: εννοεί τον Γκιουλέν, που ζει στην Πενσυλβάνια). Προσπαθεί να διαχειριστεί 180 κράτη από εκεί. Στείλαμε 80 κιβώτια με έγγραφα για την έκδοσή του αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχει συμβεί τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από δω και στο εξής όλα θα είναι ανταποδοτικά», τόνισε.

Την ίδια στιγμή υποβόσκει και μία άλλη κρίση, που αφορά την απόφαση των Αμερικανών να συνεχίσουν την έρευνα εναντίον των φρουρών του Ερντογάν, οι οποίοι κτύπησαν αλύπητα Κούρδους και Αρμένιους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου