Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ράκα: Οι δυνάμεις της SDF κατέλαβαν και τρίτη συνοικία - Στενεύουν τα όρια των ισλαμιστών


Και τρίτη συνοικία της πόλης Ράκα, που ήταν υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), απελευθέρωσαν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Η επιχείρηση «Οργή του Ευφράτη» απελευθέρωσε τη συνοικία Αλ Ρουμανίγια [Ρομάνι, των Ρωμιών, τη Ρωμαίικη συνοικία] μετά από διήμερη μάχη» ανέφερε η ανακοίνωση των SDF, που μάχονται για την εκδίωξη των ισλαμιστών από τη Ράκα.

Πλέον οι πολιορκητές ελέγχουν τρεις συνοικίες: Σαμπαχίγια και Ρουμανίγια δυτικά και τη Μασλάμπ ή Μεσλέμπ. Η Μασλέμπ, που είναι προάστιο στα ανατολικά και απελευθερώθηκε πρώτη, χρησιμοποιείται τώρα ως βάση των SDF για τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας συνασπισμός δημοκρατικών οργανώσεων Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών με κυρίως συνιστώσα τους Κούρδους σοσιαλιστές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Οι SDF υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Η Ράκα ήταν μέχρι πρότινος η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος πριν ξεκινήσει η πολιορκία της Ράκα μετέφερε την «πρωτεύουσά» του στην πόλη Αλ Μαγιαντίν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου