Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Στα σκαριά πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας απ' τους Θεσμούς και μετά το τέλος του προγράμματος το 2018


Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας οι Θεσμοί εξετάζουν το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018 με στόχο την διασφάλιση της συνέχειας των μεταρρυθμίσεων.

Πηγές μάλιστα μεταφέρουν ότι η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Ο λόγος του έντονου ενδιαφέροντος των δανειστών για τη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας μακροπρόθεσμα είναι, όπως αναφέρουν οι πηγές τους, η μεγάλη διάρκεια και το ύψος του δανειακού προγράμματος της χώρας. 


Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση σημειώνουν, κάνοντας τον διαχωρισμό από τις άλλες μεταμνημονιακές χώρες. Εξετάζεται, έτσι, η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου εποπτείας, που θα φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα.


Ο λόγος του έντονου ενδιαφέροντος των δανειστών για την τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας μακροπρόθεσμα είναι η μεγάλη διάρκεια και το ύψος του δανειακού προγράμματος της χώρας.

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, σημειώνουν, διαχωρίζοντας τη χώρα από τις άλλες μεταμνημονιακές χώρες.

Εξετάζεται, έτσι, η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου εποπτείας, που θα φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα.


Μεταξύ άλλων, έχει διατυπωθεί πρόταση για σύνδεση των μέτρων ελάφρυνσης χρέους με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αν και οι πηγές έχουν παραδέχονται ότι κάτι τέτοιο έχει πρακτικές δυσκολίες.

Επιπλέον, η Ελλάδα θα διέπεται από το πλαίσιο παρακολούθησης των μεταπρογραμματικών χωρών ως προς τις δημοσιονομικές της επιδόσεις, ενώ νέο μνημόνιο είναι πιθανό σε περίπτωση που θα στηριχτεί από τη λεγόμενη ενισχυμένη πιστωτική γραμμή του ESM, μετά τη λήξη του προγράμματος της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου