Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).
Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια.
Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.
Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε. Ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.
Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε.
Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.
Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα.
Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο.
Λέγεται ότι από την πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’.
Αθλοφόρε Άγιε, και ιαματικέ Παντελεήμον, πρέσβευε Τω ελεήμονι Θεώ, ίνα πταισμάτων άφεσιν, παράσχη ταίς ψυχαίς ημών.
Πηγή
https://www.youtube.com/watch?v=6eJ_05h-Ab0
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλη συμπροσευχή στην Αθήνα - Παρούσα η κυβέρνηση, απών ο Χριστός
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτογραφίες - Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και ινδουιστές παρόντες - Διάβασαν Παλαιά Διαθήκη!!
Για όσους δεν γνωρίζουν η παγκοσμιοποίηση, η οποία στην τελική της μορφή προβλέπει μία παγκόσμια κυβέρνηση, επιδιώκει να έχει, μεταξύ άλλων, μία κοινή θρησκευτική πλατφόρμα για όλους τους πολίτες, προκειμένου να τερματιστούν, δήθεν, τα μίση και οι αλληλοσπαραγμοί.
Οι θρησκείες θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν σε μία και μοναδική, η οποία θα περιέχει τα πάντα, εκτός από τα λόγια του Χριστού. Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός σκοπός, συν το «μάντρωμα» όλων σε ένα μεγάλο μαντρί, αντί για τα πολλά μικρά που υπάρχουν.
Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν το μετέδωσε κανείς, πλην της ιστοσελίδας της κρατικής τηλεόρασης.
Την Τρίτη 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel πραγματοποιήθηκε το 3ο Εθνικό Συμπόσιο
Ειρήνης, υπό την αιγίδα της Αχμαντίγια Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδος. Υπό την αιγίδα των μουσουλμάνων δηλαδή.
Ο ειδικός στο Ισλάμ, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας Θρησκευμάτων της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Μαριόρας, έκανε μια μικρή παρουσίαση της κοινότητας Αχμαντίγια, μιλώντας, όπως σχολιάζει η ΕΡΤ, με θέρμη για τον πνευματικό της ηγέτη, Χάντρατ Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, τον οποίον γνώρισε από κοντά στο Λονδίνο.
Τον ενωτικό τόνο του διαθρησκευτικού διαλόγου έθεσε ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Jan Bondy, διαβάζοντας ένα κείμενο του πρώην προέδρου της Τσεχίας και θεατρικού συγγραφέα Βάτσλαβ Χάβελ, με το οποίο καλούσε το 2001 τις παγκόσμιες θρησκείες να ενωθούν σε μία πνευματική συμμαχία!!!
Την Πανθρησκεία δηλαδή υπό την αιγίδα του παγκόσμιου κράτους.
Εκεί ήταν και ο ραβίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο οποίος μίλησε για την κοινή καταγωγή όλων μας από τον Γιαχβέ (καμία σχέση με τον Χριστό).
Αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, λέγοντας πως η ευρωπαϊκή οικογένεια καλείται να αγκαλιάσει έναν αδερφό από τον ίδιο πατέρα (τον Γιαχβέ-Αλλάχ): την μουσουλμανική κοινότητα. Ούτε λόγος να πάνε «πρόσφυγες και μετανάστες» προς το Ισραήλ.
Χρησιμοποίησε δε και την Παλαιά Διαθήκη!
«Τι ωραιότερο και τι θερμότερο, να συνευρίσκονται τα αδέρφια» (Ψαλμός 133 Δαυίδ).
Εκπρόσωπος της ορθόδοξης εκκλησίας δεν φαίνεται να έδωσε το «παρόν».
Ωστόσο, υπήρχε εκπρόσωπος της ελλαδικής κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, τόνισε την σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου (Πανθρησκεία) ως «γέφυρας επικοινωνίας για έναν κόσμο με πρόταγμα την ανθρωπιά».
Από την πλευρά του, ο ιμάμης της ελληνικής κοινότητας Αχμαντίγια, Atta-Ul Naseer, εξήρε το…
«ανοιχτό μυαλό» των παρευρισκομένων στο συμπόσιο εκπροσώπων όλων των θρησκειών. Είναι ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Χάντρατ Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, Χαλίφη του Ισλάμ.
Λανθασμένα υπογράμμισε πως το Ισλάμ δεν διδάσκει τη βία εναντίον αθώων ανθρώπων, καθώς στο Κοράνι υπάρχουν χωρία που διατάσσουν την σφαγή και τον βασανισμό απίστων.
Στο συμπόσιο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Cesario Melandonio Nedo, ο πρόεδρος της κοινότητα Σιχ του Ταύρου Rajbeer Singh, εκπρόσωποι του ιταλικού καθολικού κινήματος των Φοκολάρι, καθώς και εκπρόσωποι πολλών πρεσβειών και κοινοτήτων της Αθήνας.
Η εμβληματική φράση της κοινότητας Αχμαντίγια «Αγάπη για όλους, Μίσος για κανέναν» τους βρήκε όλους σύμφωνους. Το συμπόσιο έκλεισε με μία κοινή προσευχή όλων για την… ειρήνη, την έλευση δηλαδή ενός παγκόσμιου βασιλιά, ο οποίος θα την εξασφαλίσει, όπως ορίζουν τα ιερά βιβλία των απανταχού θρησκειών, εκτός από αυτούς που ακολουθούν μόνο τα Λόγια του Χριστού.
Προς τα πού προσευχήθηκαν! Ίσως να γνωρίζει να μας πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης!