Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Άγιος Παντελεήμονας: Η εμφάνιση στον Άγιο Γέροντα Παΐσιο


Το 1979 ο Γέροντας Παΐσιος μετακόμισε από τον Τίμιο Σταυρό στο κουτλουμουσιανό κελί της Παναγούδας.

Ήταν 3 Ιουνίου και ο Γέροντας λόγω της μετακόμισης δεν είχε βγάλει από τα κιβώτια τα Εκκλησιαστικά βιβλία και δεν ήξερε ακριβώς την ημερομηνία ούτε φυσικά και τον εορταζόμενο άγιο.

Έκανε τις ακολουθίες με κομποσχοίνι και όταν άρχισε να εύχεται και για τον άγιο της ημέρας, τον απασχόλησε ο λογισμός ποιος ήταν αυτός ο άγιος. Τότε εμφανίστηκαν μέσα στο Εκκλησάκι δύο άγιοι, ο ένας μπροστά και ο άλλος από πίσω. Ο δεύτερος ήταν ο άγιος Παντελεήμων, τον οποίο αναγνώρισε ο Γέροντας. Ο πρώτος όμως τού ήταν άγνωστος.

Από την απορία τον έβγαλε ο ίδιος ο άγιος που τού είπε: «Γέροντα, είμαι ο Λουκιλιανός.» Ο Γέροντας δεν πρόσεξε καλά το όνομα και ρώτησε: «Πώς; Λουκιανός;». «Όχι, Γέροντα. Είμαι ο Λουκιλιανός.» Και αμέσως οι δύο άγιοι εξαφανίστηκαν.

Ο Γέροντας εντυπωσιάστηκε και βρήκε το μηναίο του Ιουνίου για να βεβαιωθεί αν γιόρταζε ο άγιος Λουκιλιανός…

Πράγματι ήταν η μνήμη του.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΗ

    Είδαν το όλον και το λάτρεψαν και τους ονόμασαν ειδωλολάτρες.
    Μα σήμερα οι άνθρωποι λατρεύουν ό,τι τα μάτια τους θα δουν, εκεί δίνουν όλη την σημασία της αγάπης και χωματολατρούν· μακράν του πνεύματος της λευκής περιστεράς, ψυχές μαρμάρινες σε ζωντανούς ανθρώπους.

    Η ζωοφόρος φλόγα τους στάχτες στο διάβα της ζωής να αφήνει πίσω.
    Απάνθρωποι και μη άνθρωποι, αντίχριστοι, που τον Χριστό στην ανθρωπιά τους ξεφτιλίζουν και στην βασιλεία των ουρανών κανείς τους δεν έγνων τον Θεόν, διότι τον Θεό από την ανθρωπιά του αποκεφάλισαν, και αντί με το ολύμπιο πνεύμα να φωτίζουν τον άνθρωπο, χώρισαν το ζεύγος το ιερό από την τριαδική μοναδικότητά του.
    Δημιούργησαν τον άνθρωπο απάνθρωπα, να ζει μονάχα για την ύλη.

    Χώρισαν την Ελλάδα από το πνεύμα της και ξεχώρισαν την ανθρωπιά σε άρσεν και σε θήλυ, γαλουχημένους σκλάβους, να ζει ο δούλος για το αφεντικό και πως δύο κοκόρια γέννησαν το αυγό.
    Για λύτρωσή του να έχει την σκλαβιά και την ειρήνη να την κρατά με τον πόλεμό του.
    Να πολεμά δράκους και φαντάσματα νοερά, και πως ό,τι αγαπά είναι αυτό που πρέπει να πεθαίνει.
    ***

    Η ανθρωπιά του Θεού ήρθε κάτω στην γη και μας το εξήγησε.
    Η ιστορία του Ιησού Χριστού με το έργο Του είναι η πορεία που βαδίζουμε εμείς το Έθνος του Ελληνισμού.
    Ως άστρο αυγής στο ξημέρωμα της νύχτας τους.
    Και σαν αστραπή έρχεται στο γένος των ανθρώπων ο Αναστάντας Ελληνισμός στο Σώμα του Χριστού μας.
    Ξύπνα μαρμαρωμένε βασιλιά.
    Ξύπνα θυγατέρα και μάνα γλυκιά, άκου πώς χτυπούν τα φτερά, τα λευκά περιστέρια που έχεις στην καρδιά.
    Ξύπνα Ελλάδα μου ξημέρωσε η αγάπη.


    Ιωάννης βασιλεύς ηγούμενος της εν Αθω βασιλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. π. ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ



    π. Γ. Μεταλληνός: "ο Οικουμενισμός αποδείχθηκε πλέον ως εκκλησιολογική αίρεση, ως ένας «δαιμονικός συγκρητισμός», που επιδιώκει μία ομοσπονδιακή ενότητα της Ορθοδοξίας με την δυτική αιρετική πανσπερμία"!


    Του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μεταλληνού

    Ο Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) διείδε την κατάληξιν των οικουμενιστικών σχέσεων. Ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ απεμακρύνθη από το Π.Σ.Ε. το 1961. Ο καθ. Ιωάννης Καρμίρης εδήλωσε το 1953: η άνευ όρων συμμετοχή της Ορθοδοξίας εις δογματικά συνέδρια δεν είναι σύμφωνος προς την διδασκαλίαν των επτά Οικουμενικών Συνόδων και των μεγάλων Πατέρων αυτής.

    Εις την Σχολήν Γονέων Κατερίνης, την 22αν Φεβρουαρίου 2016, ωμίλησαν ο π. Γεώργιος Μεταλληνός και ο Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης. Ο μεν πρώτος προέβη εις μίαν κριτικήν θεώρησιν του οικουμενισμού, ενώ ο π. Αρσένιος παρουσίασε προβλήματα της ετοιμαζομένης Πανορθοδόξου Συνόδου με βάσιν τις επιστολές προς την Ιεράν Σύνοδον του Αγίου Ναυπάκτου, του Αγίου Λεμεσού και του Καθηγητού Δ. Τσελεγγίδη. Εις την συνέχειαν δημοσιεύεται το κείμενον του π. Γεωργίου Μεταλληνού.

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_29.html



    Η ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ



    Ο Πρόεδρος Ερντογάν αποτελεί ένα ακόμη βασικό «εξάρτημα» και «ιμάντα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Αυτό είναι απολύτως αληθές. Είναι αδιαμφισβήτητο. Για δε τους πάρα πολύ μυημένους περί τα διεθνικά θέματα και περί του ρόλου των μυστικών εταιρειών (πχ, εωσφοριστές, πεφωτισμένοι, CFR, σιωνιστές), αυτό είναι γνωστό, ολοφάνερο και με 1000 μάλιστα απτές αποδείξεις. Είναι δε επιπλέον μια ακόμη απλή και πικρή διεθνική πραγματικότητα, που αυτή τη φορά αλληλο-σχετίζεται στενά και επικινδύνως με τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, διαμέσου του εν λόγω μεγάλου διεθνικού δρώντα: τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας.

    Κοντολογίς, η πιο μεγάλη, τρομακτική και αμετάκλητη αλήθεια είναι η εξής: ο συνεχιζόμενος από το Μάρτιο του 2011 Γ’ Γενικός Πόλεμος θα προχωρήσει στη νέα του φάση, την 4η φάση, που ακούει στο όνομα Ελληνο-Τουρκική διένεξη. Και προσοχή. Όχι, αυτή η 4η φάση, από τις συνολικά 7 φάσεις, του εν εξελίξει Παγκοσμίου Πολέμου δεν θα προέλθει από κάποιο δήθεν «στρατιωτικό ατύχημα» ή έστω από κάποια δήθεν λάθος κίνηση, ας πούμε περί των θαλάσσιων ερευνών για τα ενεργειακά κοιτάσματα, κλπ. Σίγουρα όχι. Αυτό το σενάριο ή η εκδοχή δεν υπάρχει. Τελεία.

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2017/07/blog-post_54.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή