Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Δ. Βέττας: «Θετικό πως έχει σταματήσει η πτώση - Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,4%»


Συνέχεια της ανόδου των προηγούμενων μηνών αποτελεί η αύξηση κατά 5,4% που σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Βέττας σε συνέντευξή του "η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο σε ένα βαθμό οφείλεται στο ότι η σύγκριση γίνεται με μια χαμηλή βάση, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης. Ακόμη και μια σχετικά μικρή απόλυτη άνοδος είναι υψηλή ως ποσοστό". 

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα, το 2016 ήταν το πρώτο έτος στο οποίο το προϊόν της βιομηχανίας επέδειξε τάση ανόδου, αν και όχι ιδιαίτερα ισχυρή (+2,4%). "Είναι θετικό πως έχει σταματήσει η πτώση και το πρόσημο είναι ανοδικό" υπογραμμίζει ο κ.Βέττας. Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βέττας  τονίζει  ότι "η οικονομία ανακάμπτει καθώς απομακρυνόμαστε από την ακραία αβεβαιότητα του καλοκαιριού του 2015 αλλά η αναπτυξιακή της δυναμική παραμένει ασθενής".


Ωστόσο, προσθέτει ότι "τρεις παράγοντες εμποδίζουν την οικονομία να τρέξει πιο γρήγορα φέτος. Η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση, στην πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση και συνακόλουθα την έλλειψη ισχυρής επενδυτικής δυναμικής. Το μείγμα φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών που επιβαρύνουν υπερβολικά την εργασία και την παραγωγή. Και κάτι περισσότερο δομικό, ότι όσο αυξάνεται η κατανάλωση προκαλείται σημαντική άνοδος και των εισαγωγών. Έτσι, καθώς και οι εξαγωγές ανεβαίνουν, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα έπρεπε, λόγω της καθυστερημένης εφαρμογής ορισμένων μεταρρυθμίσεων που θα προσέλκυαν μακροπρόθεσμες επενδύσεις, οι ρυθμοί ανάπτυξης επίσης κινούνται συνολικά σε χαμηλό επίπεδο". 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου