Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Από Δευτέρα νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για το Brexit στις Βρυξέλλες


Από τη Δευτέρα αρχίζει στις Βρυξέλλες ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ.

Ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, θα υποδεχθεί τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, ενώ θα ακολουθήσουν οι επαφές των συντονιστών και των ομάδων εργασίας. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν ως την Πέμπτη, όταν θα γίνει μια συνεδρίαση της ολομέλειας και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Το κόστος του Brexit, τα δικαιώματα των εκπατρισμένων και τα σύνορα με την Ιρλανδία είναι ζητήματα που θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί πριν μπορέσει να αρχίσει η συζήτηση για τη «μελλοντική σχέση», δήλωσε πρόσφατα Μισέλ Μπαρνιέ.


Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, ώστε να καταστεί δυνατή η επικύρωση της οριστικής συμφωνίας από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη ως τον Μάρτιο του 2019.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη το σχέδιο νόμου το οποίο έχει σκοπό να τερματιστεί η υπεροχή του κοινοτικού επί του εθνικού δικαίου. Αλλά το κείμενο αυτό, το οποίο θα υποβληθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων το φθινόπωρο, δεν αναμένεται να εγκριθεί στη παρούσα του μορφή από την αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατικών. Οι επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων της Σκοτίας και της Ουαλίας απειλούν επίσης να εμποδίσουν την έγκρισή του.

Το κείμενο που ξεπερνά τις 60 σελίδες έχει στόχο να αντικαταστήσει, την «ημέρα της εξόδου» από την ΕΕ, τον Νόμο Περί Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, ο οποίος ενσωμάτωσε τις κοινοτικές συνθήκες στο βρετανικό εθνικό δίκαιο.

Θα καταστήσει δυνατή εξάλλου τη μεταφορά, ως έχει ή τροποποιημένου, μεγάλου μέρους των ευρωπαϊκών κανονισμών στο βρετανικό δίκαιο, ένα τιτάνιο καθήκον δεδομένων των χιλιάδων διαφορετικών υπαρχουσών ρυθμίσεων.

Ο στόχος είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να μην αντιμετωπίσει καμιά δυσχέρεια νομικής φύσης όταν θα έχει πλέον διακόψει τη σχέση του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το πέρας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου