Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Σουηδία: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης ο Ρ.Τ. Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας!


Βουλευτές από την Σουηδία κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πολέμου αλλά και γενοκτονίας.

Πέντε μέλη του Κοινοβουλίου κατέθεσαν αγωγή στον εισαγγελέα της Σουηδίας κατά του ρόλου του Ερντογάν στην αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων από το 2015.

Η καταγγελία είναι η πρώτη στην Σουηδία ενάντια σ’ έναν αρχηγό κράτους και επίσης απαριθμεί αρκετούς Τούρκους υπουργούς συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Εάν συνεχιστεί ο Ερντογάν θα μπορέσει να βρεθεί με ένταλμα σύλληψης στο όνομά του.


«Είμαστε 5 βουλευτές που χειρίζονται παράπονα [ζητώντας] τιμωρία για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολέμου», είπε η βουλευτής Αννίκα Λίλεμετς του Αριστερού κόμματος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

Το πάντα κρίνονται από έναν νόμο που ψηφίστηκε το 2014 και δίνει στα δικαστήρια της χώρας την δυνατότητα να προεδρεύουν σε κάθε υπόθεση που αφορά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ανεξάρτητα τον τόπο που έλαβαν χώρα.

«Οποιοσδήποτε, που είναι σε θέση να καταστρέψει ολικά ή μερικά μια κρατική ή εθνοτική ομάδα ανθρώπων […] είναι ένοχος για γενοκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά η νομοθεσία.

Ο εισαγγελέας της Σουηδίας θα αποφασίσει εάν ξεκινήσει μια έρευνα κατά του Ερντογάν από την καταγγελία. Εάν αποφασίσει να συνεχίσει τότε θα μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Καρλ Σλίχτερ των Πρασίνων τόνισε ότι ελπίζει και άλλα ευρωπαϊκά κράτη να ακολουθήσαν το βήμα της Σουηδίας με αντίστοιχες πράξεις.

«Εάν [ο Ερντογάν] εμποδιστεί στο να περιοδεύει στην Ευρώπη και να χειραγωγεί τις χώρες για να επιτύχει τον σκοπό του, τότε ελπίζω αυτό να επηρεάσει την πολιτική του», είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου