Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Βουλγαρία «συνθηκολόγησε» και αποδέχεται τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ - Κίνδυνος για την Ελλάδα

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μετά το Κυπριακό όπου λόγω της σθεναρής και σοβαρής στάσης του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά (το ομολογούν φίλοι και αντίπαλοι) η Κύπρος κυριολεκτικά σώθηκε, ο ξένος παράγοντας θα πιέσει στο Σκοπιανό και στο ζήτημα της ονομασίας όπου ήδη η Βουλγαρία «συνθηκολόγησε» άνευ όρων και προσφέρει την υποστήριξή της για να μπουν τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιουργείται με την «Μακεδονία του Πιρίν» που είναι βουλγαρική περιφέρεια!

Η Βουλγαρία ουσιαστικά παραιτείται από το δικαίωμά της για βέτο χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική διπλωματία καθώς χάνει έναν εν δυνάμει σύμμαχο ο οποίος και είχε έννομο συμφέρον καθώς τα Σκόπια κλέβουν και από εκεί «Ιστορία»

Πέντε ημέρες πριν από την υπογραφή, η κυβέρνηση των Σκοπίων δημοσιοποίησε τη συμφωνία «για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία».


Μέσα στα 14 άρθρα που περιλαμβάνονται, ρυθμίζεται ο τρόπος προώθησης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας και της φιλίας.

Το άρθρο 8 της συμφωνίας προβλέπει τη σύσταση κοινών επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την ιστορία και την εκπαίδευση, ζητήματα που θα συμβάλλουν στην επίτευξη της ερμηνείας των ιστορικών γεγονότων όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο

Τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα διοργανώσουν κοινές γιορτές των κοινών ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων!

Δηλαδή η Βουλγαρία προχώρησε σε μια οικιοθελή παραχώρηση της Ιστορίας της στα Σκόπια με τον όρο ότι αυτή θα είναι κοινή! 

Η Βουλγαρία υποστηρίζει σθεναρά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και θα μοιρασθεί την εμπειρία της στην εκπλήρωση των απαιτούμενων κριτηρίων. Αυτά αναφέρονται στην συμφωνία προς κατανόηση του τι περιμένει την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα

Προβλέπεται επέκταση και βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων και επικοινωνιών εντός των περιφερειακών έργων υποδομής.

Η Συμφωνία προβλέπει, ακόμη, ότι δεν μπορεί να ερμηνευθεί το Σύνταγμα των Σκοπίων ως βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βουλγαρίας, προκειμένου να προστατεύσει το καθεστώς και τα δικαιώματα των προσώπων που δεν είναι πολίτες των Σκοπίων (αλλά δηλώνουν Σλάβοι) , ενώ το ίδιο άρθρο ορίζει ότι οι δύο χώρες έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών τους στο έδαφος της άλλης χώρας, σύμφωνα, όμως, με το διεθνές δίκαιο.

Γίνεται κατανοητό πως το έλυσαν το ζήτημα οι Βούλγαροι; Οι Σκοπιανοί δίνουν υπόσχεση ότι ναι μεν θα έχουν το όνομα «Μακεδονία» αλλά δεν θα έχουν ποτέ αλυτρωτικές βλέψεις για την βουλγαρική «Μακεδονία του Πιρίν».

Αυτή η φόρμουλα πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής διότι το ίδιο ακριβώς θα ζητηθεί και από την Ελλάδα και τα ξένα κέντρα εξουσίας θα υποστηρίξουν ότι «η Βουλγαρία που είχε το ίδιο πρόβλημα με εσάς έκανε πίσω καλή τη πίστη»!

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, η συμφωνία είναι συμβατή με το εθνικό συμφέρον (φυσικά αφού οι Σκοπιανοί παίρνουν τα πάντα χωρίς να χάσουν τίποτα), αλλά καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δίνεται εάν αυτή η συμφωνία προστατεύει την ονομασία της  γλώσσας  ως «μακεδονικής» καθώς και τη μειονότητα.

Το ‘VMRO-DPMNE’ και ο ‘Συνασπισμός για τη βελτίωση της χώρας’, αναφέρονται στη συμφωνία αυτή με τη Βουλγαρία και την χαρακτηρίζουν  ως επιβλαβή και ότι η υλοποίησή της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη μελλοντικά στη χώρα.

Προφανώς αυτοί θα ήθελαν να μη δοθεί η υπόσχεση περί μη μελλοντικής επέμβασης σε εδάφη άλλων χωρών τα οποία όμως οι Σκοπιανοί τα θεωρούν δικά τους με το «εφεύρημα» του «μακεδονικού» έθνους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου