Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Εντυπωσιασμένοι οι Αμερικανοί από τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου που επέδειξε στην Ουκρανία ο ρωσικός Στρατός


Aντικείμενο μελέτης και προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων που έχουν σχέση με την δυνατότητα αντίδρασης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε μια ρωσο-αμερικανική τακτική ένοπλη σύγκρουση έγιναν από τους Αμερικανούς οι μέθοδοι ηλεκτρονικού πολέμου που εφάρμοσαν οι περιορισμένες ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που ενεπλάκησαν στον ουκρανικό πόλεμο.

Μια κλασική τακτική των Ρώσων στην Ουκρανία είναι η παρεμβολή ραντάρ και τηλεπικοινωνιών των ουκρανικών Συνταγμάτων πυροβολικού. Οι Ουκρανοί, όχι μόνο αδυνατούσαν να βάλλουν κατά στόχων, ειδικά όταν φίλιο τμήμα είχε ανάγκη υποστήριξης, αλλά αδυνατούσαν να απαντήσουν στα μαζικά πυρά αντιπυροβολικού των Ρώσων, καθώς δεν «έβλεπαν» τα εισερχόμενα βλήματα. Σ

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, οι Ρώσοι κατάφεραν να παρεμβάλουν τους πυροκροτητές των βλημάτων του ουκρανικού πυροβολικού, αδρανοποιώντας τα εντελώς! Η πιθανή παρεμβολή βλημάτων πυροβόλων ή ΠΕΠ, την εποχή που η αμερικανική ταξιαρχία ελιγμού έχει ιστορικά την μικρότερη σε μέγεθος μοίρα πυροβολικού, «ταρακούνησε» αρκετούς στο Πεντάγωνο.

Η εκτέλεση της αναδιοργάνωσής και αναβάθμισης ανατέθηκε στον συνταγματάρχη Τζέφρευ Τσέρτς, διευθυντή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) του Στρατού, που υπάγεται στο Γραφείο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου.

Μεγάλο θέμα για τον ίδιο αποτελεί και η εκπαίδευση. Καθώς ο στρατός πολεμά με ότι έχει και όχι ότι θα ήθελε, οι άντρες του Ηλεκτρονικού Πολέμου θα πρέπει να πολεμήσουν υπο δυσμενέστατες συνθήκες. Η νίκη κατά τον ίδιο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από έντονη εκπαίδευση. Ο συνταγματάρχης ανέφερε ότι στην αρχή της καριέρας του ως απλός διαβιβαστής μετέφερε ασύρματο εκπαιδευμένος να πολεμήσει στην Δυτική Γερμανία. Η πλήρη εκπαίδευση που απολάμβανε τότε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του για την χρήση του Σ/Α ατόνησε όταν η ΕΣΣΔ έπαψε να αποτελεί αντίπαλο δέος.

Η Ρωσία επανάφερε δυναμικά την ανάγκη εκπαίδευσης σε υψηλότατο επίπεδο. Ακόμη και απλές πρακτικές στις μονάδες μπορούν να σώσουν ζωές όπως η χρήση κεραιών μονής κατεύθυνσης και χαμηλής ισχύος, ή η χρήση κεραιών σε απόσταση από τα στρατηγεία-διοικητήρια με σύνδεση καλωδίου από τους Σ/Α σε αυτές. Ο Συνταγματάρχης έκλεισε την συνέντευξή του με το πάγιο πρόβλημα όλων των διοικητών μέσων που δεν «πουλάνε στο μάτι»: την χρηματοδότηση.

Οπως αναφέρει ο ίδιος οι Ρώσοι δεν σταματούν να παρουσιάζουν νέα μέσα: Τον Αύγουστο του 2016 και σε απόσταση 2,5 χλμ απο τα σύνορα, στην περιοχή κοντά στο Χάρκοβο, εμφάνισαν στο πεδίο ένα ακόμα σύστημα Η/Π. Οι φωτογραφίες που τράβηξαν άντρες της Συνοριακής Φρουράς θορύβησαν τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ.

Η έρευνα κατέδειξε πως πρόκειται για το νέο σύστημα που μόλις μπήκε σε υπηρεσία με την ονομασία Sintez. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για αναγνώριση στόχων σε αέρα, θάλασσα και ξηρά μέσω των σημάτων που εκπέμπουν. Αναγνωρίζει τις εκπομπές του στόχου, τις καταγράφει σε κεντρικό σύστημα ανάλογα με την χρήση τους. Επίσης, με μέθοδο μέτρησης τριγωνομέτρησης, καταγράφει απόσταση και πιθανή κίνηση του στόχου σε απόσταση 450 χιλιομέτρων. Το Sintez μπορεί να παρακολουθεί μέχρι και 200 στόχους.

Το σύστημα είχε εμφανιστεί ως πειραματικό στο Καλίνινγκραντ το 2012 και αργότερα το 2013 στο Σότσι. Φωτογραφίες που εμφανίστηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Ρώσου στρατιώτη έδωσαν περισσότερες πληροφορίες, τουλάχιστον για την εξωτερική του διαρρύθμιση και την μονάδα του: Την 82η Ειδική Ταξιαρχία Πληροφοριών με έδρα την Βιάσμα στο Σμολέσκ, η οποία είχε πολεμήσει νωρίτερα στο Ντόνμπας το 2014.

Συμπέρασμα: Οι ρωσικές δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου τακτικού πεδίου μάχης έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν επί μία δεκαετία επάνω σε νέα προγράμματα ανάπτυξης συστημάτων και εκπαίδευσης προσωπικού για να τις αντιμετωπίσουν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου