Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Τράμπ: «Το Ισλαμικό Κράτος πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα»


Την εκτίμηση ότι το Ισλαμικό Κράτος "πέφτει πολύ γρήγορα", έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής.

"Πάμε πολύ καλά εναντίον του Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει αναγάγει σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη νίκη κατά των τζιχαντιστών.

Η αμερικανική στρατηγική για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει τροποποιηθεί σημαντικά σε σύγκριση με εκείνη που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά πλήγματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η τζιχαντιστική οργάνωση έχει υποστεί σημαντικές ήττες. Στις αρχές Ιουλίου έχασε το προπύργιο της στο Ιράκ, τη Μοσούλη. Όμως οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν σ' αυτήν την πόλη αλλά και η εξέλιξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Ράκας, στη Συρία, προκάλεσαν επικρίσεις ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες σε βάρος της Ουάσινγκτον ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό.

Αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Ο Τραμπ ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν. "Θα δούμε", απάντησε λακωνικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις σχεδιάζει να στείλει άλλους 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να "εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύσουν" τις τοπικές δυνάμεις. Σήμερα, 8.400 Αμερικανοί συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου