Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Τουρκία: Κορυφώνεται η «πορεία για τη δικαιοσύνη»


Η «Πορεία για τη Δικαιοσύνη» του επικεφαλής του τουρκικού ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος Κιλιντζάρογλου, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από 18 ημέρες, με αφορμή τη φυλάκιση του βουλευτή Ενίς Μπερμπέρογλου. Η «Πορεία για τη Δικαιοσύνη» είναι προγραμματισμένο να καταλήξει στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται ο βουλευτής του CHP.

ΟΜπερμπέρογλου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών με την κατηγορία ότι διοχέτευσε στον τύπο βίντεο που δείχνει τον τουρκικό στρατό να μεταφέρει όπλα στη Συρία.

Η «Πορεία για τη δικαιοσύνη» ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή με μια τεράστια συγκέντρωση μπροστά από τη φυλακή, στην οποία κρατείται ο Μπερμπέρογλου. Γίνεται χωρίς κομματικά εμβλήματα και με μοναδικό σύνθημα τη λέξη «Δικαιοσύνη». Κάθε μέρα ο 68χρονος Κιλιντζάρογλου και οι συνοδοιπόροι του -ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σε κάθε σταθμό- διανύουν απόσταση περίπου 20 χλμ.


«Η πορεία μας μεγαλώνει πιο όμορφα και πιο δημιουργικά μέρα με τη μέρα», λέει ο αρχηγός του CHP. «Όπως διαπιστώνετε, κάθε τόσο αντιμετωπίζουμε και διαμαρτυρίες, αλλά δεν υψώσαμε ποτέ τα χέρια μας με οργή και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Αντιθέτως: μετά από κάθε προκλητική δράση χειροκροτούν εμένα, τους συναδέλφους μας και τους ανθρώπους με τους οποίους πορευόμαστε μαζί. Είναι πολύ σημαντικό και ένα πολύ καλό παράδειγμα του πάθους μας για τη Δικαιοσύνη (…). Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι την Κων/πολη με γέλια, με χαρά και αποφασιστικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του χαρακτήρισαν εξαρχής «αστεία» την πορεία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρικτές του χλευάζουν τον Κιλιντζάρογλου ακόμη και για τα παπούτσια που φοράει, ρωτώντας ειρωνικά «αν θα τον πάνε μέχρι την Κων/πολη». Εντούτοις, όσο άρχισε να μεγαλώνει η πορεία, τόσο πιο απειλητικός άρχισε να γίνεται και ο λόγος του Ερντογάν που μόλις το Σαββατοκύριακο κατηγόρησε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ότι τάσσεται με το μέρος των «τρομοκρατών».

«Το να πορεύεται κανείς με πανό που αναγράφουν δικαιοσύνη δεν φέρνει τη δικαιοσύνη. Εάν αναζητάς δικαιοσύνη, τότε το πλέον κατάλληλο μέρος για να τη βρεις στην Τουρκία είναι το Κοινοβούλιο. Δεν είναι σωστό να ξεκινάς μια τέτοια πορεία. Μην εκπλαγείς εάν η δικαιοσύνη σου ζητήσει εντέλει να επισκεφθείς ένα δικαστήριο».

Οι απειλές Ερντογάν όμως όπως και οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την πορεία οδήγησαν ακόμη περισσότερους πολίτες στο δρόμο. Όπως λέει ο πολιτικός αναλυτής Σεμίχ Ιντίζ: «Πολλά μέρη της τουρκικής κοινωνίας είναι οργισμένα: τόσο εθνικιστές και θρησκευόμενοι άνθρωποι όσο και κοσμικοί και φιλελεύθεροι. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην πορεία είναι δηλαδή σημαντικός. Όσο κι αν τη μισεί λοιπόν, ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν την αποτρέψουν, θα διογκώσουν την πορεία αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει γι΄ αυτήν εντός και εκτός Τουρκίας».

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην πορεία αναμένεται να εκτιναχθεί τώρα που το κουρδικό κόμμα ανακοίνωσε τη συμμετοχή και των δικών του υποστηρικτών. Ορισμένοι προβλέπουν ότι στο αποκορύφωμά της η πορεία θα μετρήσει πάνω από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες. Η άφιξή τους στην Πόλη θα συμπέσει χρονικά με τη συμπλήρωση σχεδόν ενός χρόνου από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Ερντογάν έχει προειδοποιήσει τους ψηφοφόρους του ότι η «Πορεία για τη δικαιοσύνη» ενδέχεται να είναι μια νέα απόπειρα ανατροπής του. Αναλυτές προεξοφλούν ήδη νέες εντάσεις και συγκρούσεις.

Πηγή: DW
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου