Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Χαμός - Προελαύνει ηρωικά ο συριακός στρατός στην αλ-Σούκνα - Επόμενος στόχος η Deir Ezzor

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη διαδραματίζεται στην Συρία καθώς ο συριακός Στρατός έφτασε στις παρυφές της Αλ Σούκνα, της τελευταίας πόλης που στέκεται εμπόδιο για την απελευθέρωση της Ντέιρ Εζόρ

Είναι το μοναδικό αστικό συγκρότημα υπό τον έλεγχο των ισλαμιστώνς, στην επαρχία Χομς και η κατάληψή της είναι στρατηγικής σημασίας καθώς από εκεί και πέρα μεσολαβεί μόνο έρημος για την Ντέιρ Εζόρ και φυσικά ο ναρκοθετημένος αυτοκινητόδρομος που την συνδέει με την Αλ Σούκνα.

Η Αλ Σούκνα είναι συγκοινωνιακός κόμβος και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση-προγεφύρωμα στην ανατολική εκστρατεία του συριακού Στρατού.

Ήδη ο σχεδιασμός προβλέπει αποφυγή του ναρκοθετημένου αυτοκινητόδρομου και χρήση παραπλεύρως της ίδιας της ερήμου για να μην καθυστερήσει η απελευθέρωση της πόλης με την οποία το ISIS διαλύεται οριστικά καθώς και οι μέρες του στην Ράκκα είναι μετρημένες.

Θα απομείνουν μόνο διάσπαρτοι θύλακες στην συριακή επικράτεια χωρίς συνοχή.

Η Σούκνα τοποθετείται μεταξύ της Παλμύρας και της Ντέιρ αλ-Ζορ, ενώ ο σταθμός φυσικού αερίου της πόλης και τα υψώματα που την περιβάλλουν βρίσκονται εντός της ακτίνας πυρός των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων. 

Ο στρατός της Συρίας έχει θέση εντός βολής ολόκληρη την πόλη, με τους περισσότερους από τους ισλαμιστές να την έχουν εγκαταλείψει. Θεωρείται ζήτημα μερικών ημερών η ανακατάληψη της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου