Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου ICBM από την Β.Κορέα: Μπορούν πλέον να κτυπήσουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το RT η Βόρεια Κορέα πριν από λίγο προχώρησε στην εκτόξευση του πρώτου της διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Ιntercontinental Βallistic Μissile - ICBM) η οποία και στέφθηκε από επιτυχία όπως ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ.

Ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Εκτοξεύθηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, «ξεπέρασε ουσιαστικά» το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων και κάλυψε απόσταση πτήσης 930 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αλλά και την ιαπωνική κυβέρνηση. 

Λίγες ώρες αργότερα, η Βόρεια Κορέα προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του Κιμ Γιονγκ Ουν, που διεμήνυσε πως έχει πλέον τη δυνατότητα να χτυπήσει παντού στον κόσμο. «Ο πύραυλος ήταν διηπειρωτικός βαλλιστικός (ICBM)» είπε η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης.

Σημειώνεται ότι, αν και η Β. Κορέα έχει στο παρελθόν εκτοξεύσεις πυραύλους, είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύει διηπειρωτικό πύραυλο με δυνατότητα πλήγματος των ηπειρωτικών ΗΠΑ,πέρα από την Αλάσκα!

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο πύραυλος έφτασε το ύψος των 2.802 χλμ. και έπληξε τον στόχο του έπειτα από 39 λεπτά, αφού διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Εκτοξεύθηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκτόξευση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο, ως μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η εκτόξευση έγινε μετά την συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για το ζήτημα των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών όπλων.

Σήμερα επηρεάστηκε και το ιαπωνικό χρηματιστήριο που έκλεισε με πτώση 0,12%. Συγκεκριμένα, το χρηματιστήριο του Τόκιο, παρότι είχε ανοίξει με νέα άνοδο λόγω της υποχώρησης του γεν, επηρεάστηκε τελικά από τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,12%, με απώλειες 23,45 μονάδων, για να κλείσει στις 20.032,35 μονάδες.


Η νέα δοκιμαστική εκτόξευση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Τόκιο, ως μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Η εκτόξευση έγινε μετά την συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε για το ζήτημα των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών όπλων.

Ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας μετά την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών σήμερα, ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος. 

Ο Τραμπ σχολιάζει την εκτόξευση

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε σε μήνυμά του στο Twitter ότι είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα», λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου