Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Συρία: Οι SDF εισέρχονται στη Ράκα από τα νότια για πρώτη φορά


Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία εισέβαλαν για πρώτη φορά σήμερα στο προπύργιο των ισλαμιστών, τη Ράκα, από το νότο, διασχίζοντας τον ποταμό Ευφράτη, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έπειτα από την επιχείρηση περικύκλωσης της Ράκα που διήρκησε μήνες, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) --μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών-- έκοψαν την Πέμπτη την τελευταία έξοδο μέσω της οποίας μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μπορούσαν να διαφύγουν από τη βόρεια πόλη, καταλαμβάνοντας μια περιοχή νοτίως του Ευφράτη.

«Σήμερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Ράκα για πρώτη φορά και πήραν τον έλεγχο της αγοράς του Αλ-Χαλ», δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. "Η αγορά βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των SDF αλλά το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αντεπίθεση", πρόσθεσε.

Οι SDF επίσης ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την αγορά του Αλ-Χαλ σήμερα. Μετά την είσοδό τους στη Ράκα στις 6 Ιουνίου, οι δυνάμεις αυτές κατέλαβαν πέντε συνοικίες στο ανατολικό και το δυτικό τμήμα της πόλης αλλά αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος καθώς προωθούνται στο κέντρο της πόλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου