Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Με 20.000 στρατιώτες η Άγκυρα ετοιμάζεται για την επίθεση στο YPG - Συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν με Σ.Σοϊγκού

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Από  20.000 περίπου Τούρκους στρατιώτες και αντάρτες του FSA θα αποτελείται το στρατιωτικό Σώμα που θα αναλάβει να εκδιώξει τους Κούρδους  από την βορειοδυτική Συρία και πιο συγκεκριμένα από την επαρχία της Αφρίν σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ.

Ο κύριος στόχος της επιχείρησης η οποία θα ξεκινήσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι η πόλη  Tall Rifat και η αεροπορική βάση Minaq όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η επίθεση πρόκειται να ξεκινήσει από τις πόλεις Azaz, Kaljibrin και Marea στα ανατολικά και από την Ιντλιμπ στα δυτικά.


Η Άγκυρα βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαβούλευση με την Μόσχα για την επιχείρηση και για το λόγο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν  συναντήθηκε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Στις συνομιλίες του Τούρκου προέδρου και του Ρώσου υπουργού Άμυνας εκτός από το θέμα των Κουρδων συζητήθηκαν ακόμη το θέμα της προμήθειας των S-400 και το Κατάρ.


Η περιφέρεια  της Αφριν βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου και ανήκει στην de facto αυτόνομη περιοχή Rojava το έλεγχο της οποίας έχει το YPG.

Η Τουρκία δεν θέλει σε καμία περίπτωση οι Κούρδοι να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος στη Συρία όι βέβαια γιατί θέλουν να βοηθήσουν τη Δαμασκό αλλά γιατί φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιπτώσεις σε όλη την περιοχή εις βάρος της Τουρκίας της ίδιας.

Στο μεταξύ βίντεο δείχνει την άφιξη στην Αφρίν μιας μικρής ρωσικής δύναμης αποτελούμενης από ένα όχημα Tigr το οποίο προπορεύεται, ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και δύο φορτηγά.

Είναι μάλλον απίθανο οι Ρώσοι να θελήσουν με αυτόν τον τρόπο να αποθαρρύνουν τους Τούρκους για την εκδήλωση της επίθεσης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου