Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Συνομιλίες T. Κουΐκ με Βρετανό Υπ. Επικρατείας για τους Έλληνες της Βρετανίας


Το BREXIT και το θέμα των Ελλήνων που διαβιούν στη Βρετανία συζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, με τον Βρετανό Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ηνωμένων Εθνών και Κοινοπολιτείας Λόρδο Ahmad of Wimbledon.

Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο" "δεν προβλέπεται καμία μεταβολή μέχρι 2019, πολύ περισσότερο σε σχέση με τους φοιτητές μας. Το ζητούμενο από ελληνικής πλευράς είναι ότι τα όποια δίδακτρα ή τα όποια προνόμια (ως ευρωπαίοι πολίτες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) έχουν οι φοιτητές μας που σπουδάζουν στη Βρετανία, να εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά".

Εκτίμησε πως "οι Βρετανοί προσεγγίζουν το θέμα και σε ένα διμερές παραδοσιακό επίπεδο και αυτό πιστεύω, ότι έχει θετικές πλευρές. Πρέπει να υπογραμμίσω, ότι στην Βρετανία έχουμε περίπου 300.000 Κυπρίους και περίπου 100.000 Έλληνες. Οι Έλληνες ήταν 50.000, αλλά πολλαπλασιάστηκαν με το brain-drain, πολλαπλασιάστηκαν με το νέο μεταναστευτικό, λόγω της κρίσης, ρεύμα.


Μάλιστα, επεσήμανα στον Βρετανό Υπουργό ότι: «Εάν δεν πάρετε μέτρα να τιμήσετε αυτό το οποίο γίνεται χρόνια τώρα, δηλαδή ότι πηγαίνουν Έλληνες φοιτητές και σπουδάζουν στη Βρετανία, τα Πανεπιστήμιά σας θα αδειάσουν από Έλληνες και Κύπριους. Θα φύγουν όλοι. Τα Πανεπιστήμια θα πάθουν οικονομική ζημιά».

Ας μη γελιόμαστε, ότι δεν το γνωρίζουν οι Βρετανοί, πως οι Γερμανοί περιμένουν στην Φρανκφούρτη να τους πάρουν όλη τη δουλειά από τα οικονομικά του City. Μπορεί να χάσουν και τον εφοπλισμό και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά πρέπει να τα λάβουν υπ? όψιν τους, όταν μπουν σε μία κουβέντα που έχει να κάνει με το μέλλον των δικών μας των παιδιών και των δικών μας επιχειρηματιών εκεί".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου