Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Οι σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η έλλειψη σιδήρου στην καρδιά


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα κοστίζουν ετησίως 17,5 εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 31% όλων των θανάτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση αποτελούν τα δύο βασικότερα βήματα για να μειωθεί ο καρδιαγγειακός κίνδυνος και να αποφευχθούν θανατηφόρα εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές από το Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου εστίασαν σε ένα πολύτιμο διατροφικό στοιχείο, τον σίδηρο, ώστε να εξετάσουν πώς η επάρκεια ή η έλλειψή του στον οργανισμό επηρεάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης στεφανιαίας αρτηριοπάθειας, της συνηθέστερης καρδιαγγειακής νόσου.


Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, ο σίδηρος φαίνεται να έχει προστατευτική επίδραση για την καρδιά, ενώ η έλλειψή του οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία αρτηριοπάθεια.

Η στεφανιαία αρτηριοπάθεια, η οποία αποκαλείται συχνά και στεφανιαία νόσος, εκδηλώνεται όταν παρατηρείται διακοπή ή μείωση της παροχής αίματος προς την καρδιά. Η στεφανιαία αρτηριοπάθεια είναι συχνά αποτέλεσμα της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της σκλήρυνσης των αρτηριών λόγω συσσώρευσης πλάκας, και μπορεί να οδηγήσει στη στηθάγχη ή στο έμφραγμα.

Προκειμένου να μελετήσουν τη σχέση σιδήρου και καρδιαγγειακής υγείας, οι ερευνητές στράφηκαν στον ίδιο τον γενετικό κώδικα, καθώς οι πληροφορίες που αυτός δίνει είναι δυνατό να αξιολογηθούν ανεξάρτητα από εξωτερικές επιδράσεις (όπως οι συνθήκες ανατροφής ενός ανθρώπου, το εισόδημα, η μόρφωση και οι καθημερινές συνήθειες).

Έτσι, οι ερευνητές ανέλυσαν γενετικά δεδομένα που αφορούσαν 48.000 ανθρώπους, εστιάζοντας σε τρεις κοινές γενετικές παραλλαγές που είναι γνωστό ότι είτε αυξάνουν είτε μειώνουν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι τα υψηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας αρτηριοπάθειας. Έτσι, αναδύεται ένας νέος πιθανός θεραπευτικός στόχος για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να δοκιμάσουν κατά πόσο η αύξηση των επιπέδων σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών στεφανιαίας αρτηριοπάθειας. «Όπως δίνουμε στατίνη σε κάποιον με υψηλή χοληστερόλη, έτσι θα μπορούμε ίσως να δίνουμε συμπλήρωμα σιδήρου για να μειώσουμε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχει» αναφέρει ο Δρ Dipender Gill από το Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου, ενώ για όσους έχουν ήδη υποστεί έμφραγμα και έχουν χαμηλά επίπεδα σιδήρου θα εξεταστεί εάν το συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για δεύτερο επεισόδιο.

Πηγή: onmed.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου