Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Ρωσική βόμβα θερμίτη τίναξε στον «αέρα» 1 δισ.δολάρια πυρομαχικών στην Ουκρανία!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Eνα ρωσικό drone που μετέφερε μια βόμβα θερμίτη κατάφερε να καταστρέψει μια τεράστια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών μέσα σε μια «κόλαση» φωτιάς η οποία προκάλεσε ζημιές 1 δισ. δολαρίων!

Εάν κάποιος αναλογιστεί το κόστος του drone και την ζημιά που προκάλεσε, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό ενώ το ίδιο το περιστατικό καταδεικνύει ότι η χρήση των drones σε πολεμικές επιχειρήσεις ειδικότερα αυτών πολιτικής χρήσης είναι ιδανικά για πρόκληση σολιοφθορών και άλλων ειδών επιθέσεων.

Η ουκρανική SBU, πιστεύει ότι το drone μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη η οποία προκάλεσε μια σειρά αλυσιδωτών τιτάνιων εκρήξεων στην στρατιωτική βάση της Balakliya, στην ανατολική Ουκρανία κοντά δηλ στην πρώτη γραμμή στα σύνορα με την «Μικρή Ρωσία» την αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ όπου οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί έχουν αποφασίσει την απόσχισή τους από την Ουκρανία από την στιγμή που το Κίεβο αποφάσισε τον αμερικανικό προσανατολισμό στην πολιτική του. 

Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο για την πτωχευμένη οικονομικά Ουκρανία. Τακτικά, η πίεση στους ρωσόφωνους μειώνεται πάρα πολύ. Ο όγκος των πυρομαχικών που καταστράφηκαν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Ερασιτεχνικό video του περιστατικού δείχνει μια κλιμακούμενη φλόγα να ξεχύνεται μέσα από τις αποθήκες ενώ το ωστικό κύμα ταρακούνησε τους πολίτες της πόλης.

Σκοτώθηκε ένας φρουρός και τραυματίστηκαν άλλοι 5.

Το drone θεωρείται ότι μετέφερε μια βομβίδα θερμίτη ZMG-1. 

Ο θερμίτης είναι ένας συνδυασμός οξειδίου του σιδήρου (σκουριά) και σκόνης αλουμινίου. Το υλικό καίγεται πολύ έντονα και εύκολα μπορεί να διαπεράσει σκέπαστρα και να πυροδοτήσει τα πυρομαχικά εντός των αποθηκών.

Η αποθήκη βρίσκεται 60 μίλια από τα ρωσοουκρανικά σύνορα όπου πρόσφατα είχαμε νέες συγκρούσεις

Και στο παρελθόν όμως, συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2015, είχε επιχειρηθεί να ανατιναχθεί η βάση της Balakliya  όταν drones έριξαν 14. Τότε όμως οι φλόγες σβήσανε από τους Ουκρανούς στρατιώτες και μια βομβίδα θερμίτη ZMG-1 εντοπίστηκε άθικτη

Μια άλλη επίθεση είχε λάβει χώρα στο Svatovo και κατέστρεψε 3.000 τόνους πυρομαχικών ενώ προξένησε ζημιές σε 1,700 σπίτια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου