Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αλβανία: 25 χρόνια από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου


Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά. Υπήρξε προηγουμένως επίσκοπος Ανδρούσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε ιδιαίτερα συγκινητική και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα εορτάστηκαν σήμερα στα Τίρανα τα 25χρονα της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, ως Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας. 

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία συλλειτούργησαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και κληρικοί που χειροτόνησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος από τα πρώτα χρόνια της ενθρόνισής του. Παρόντες ήσαν κληρικοί και πιστοί από όλες τις ορθόδοξες μητροπόλεις της Αλβανίας, πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες της αλβανικής κοινωνίας.

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης στην προσφώνησή του μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, επισήμανε τον αναντικατάστατο, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην ανασυγκρότηση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας σε όλους τους τομείς.

Χαιρετίζοντας, ο κύριος Αναστάσιος απηύθυνε τις ευχαριστίες του στους πιστούς για την αφοσίωση και την αγάπη τους στην ορθόδοξη πίστη, καθώς και στους συνεργάτες του, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε περιληπτικά στις πιο σημαντικές στιγμές και δυσκολίες που συνόδεψαν την ενθρόνισή του, την αποδοχή του καθήκοντος και τα εμπόδια από ομάδες που δεν επιθυμούσαν την κανονική ανασύσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. 

Προχωρώντας σε αναδρομή του ποιμαντικού του έργου, ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε στην ανοικοδόμηση και στην αναστήλωση των ναών και μοναστηριών, στη στελέχωση της Εκκλησίας με κληρικούς, στην προσέλκυση πιστών, στην ανασύσταση όλων των λειτουργικών δομών της Εκκλησίας, στο ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο της, καθώς και στις προσπάθειες να αποκτήσει η Εκκλησία στο μέλλον, την πλήρη οικονομική της ανεξαρτησία.

Στη συνέχεια, νέοι και νέες προσέφεραν λουλούδια στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ως δείγμα ευχαριστίας και βαθιάς ευγνωμοσύνης για το ποιμαντικό του έργο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου