Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Οφειλές του Δημοσίου: Στα 5,1 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη


Ανοδικά συνέχισαν να κινούνται και τον Ιούνιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στους ιδιώτες, φτάνοντας συνολικά στα 5,134 δισ. ευρώ έναντι 5,067 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον μήνα Ιούνιο του 2017 αποκαλύπτουν ότι η  καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκάλεσε πλήρη ασφυξία στην αγορά, καθώς:

- τον Δεκέμβριο του 2016 το Κράτος και η εφορία χρωστούσαν 4,804 δισ. από τους ιδιώτες (3,579 δισ. ληξιπρόθεσμα + 1,225 εκκρεμείς επιστροφές φόρων)

- Έξι μήνες αργότερα τα χρέη αυτά ξεπέρασαν τα 5,13 δισ. ευρώ (3,882 δισ. ληξιπρόθεσμα + 1,252 δισ. εκκρεμείς επιστροφές φόρων).


Τα 5,134 δισ. είναι, επισήμως, η αφετηρία από την οποία ξεκινάει το δημόσιο για να αποπληρώσει 2 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο, με δάνειο 1,6 δισ. από τους πιστωτές της χώρας και 400 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Στην πραγματικότητα όμως τα χρέη του δημοσίου αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Στα 5,134 δισ. δεν περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς συντάξεις που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί –αλλά που υπολογίζονται στην τελευταία έκθεση συμμόρφωσης από την Κομισιόν σε σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ. Δεν περιλαμβάνονται όμως και άλλες πληρωμές υποχρεώσεων που εκκρεμούν, όπως πχ επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου