Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! Berliner Μοrgenpost: «Η Ελλάδα χάνει τους νεότερους, καλύτερους και πιο ταλαντούχους»


H γερμανική εφημερίδα Berliner Μοrgenpost σε ένα ρεπορτάζ από την Αθήνα εστιάζει στην «απελπιστική» καθημερινότητα των απλών πολιτών, οι οποίοι, παρά την αργή πρόοδο που καταγράφεται στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, εξακολουθούν να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Το ρεπορτάζ παρακολουθεί την καθημερινότητα μέσων Ελλήνων.

Ο 32χρονος Σωτήρης σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και ζει ακόμη με τους γονείς του, αφού μετά από εκατοντάδες βιογραφικά δεν έχει ακόμη καταφέρει να βρει μια σχετική με τις σπουδές του θέση εργασίας. 

Ο Βασίλη Τσίρος, επιπλοποιός, προσπαθεί να κρατήσει όρθια την οικογενειακή επιχείρηση λίγο έξω από την Αθήνα, παρά το ότι «το ένα τρίτο των πελατών του έχει χρεοκοπήσει», όπως λέει. «Κάποτε ήμουν περήφανος για τη δουλειά μου. Πλέον δεν αντλώ καμία χαρά, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα», αναφέρει ο ίδιος. 

Τέλος, η 30χρονη Φωτεινή, είναι γιατρός και το ερώτημα που την ταλανίζει είναι ένα: «Να μείνω ή να φύγω;». 

Όπως αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα τελικά αποφάσισε να φύγει το φθινόπωρο για να εργαστεί σε κλινική στην Μπολόνια.

Όπως σημειώνει η Berliner Morgenpost «η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα χάνει 'τους νεότερους, τους καλύτερους, τους πιο ταλαντούχους'. Kαι σε αντίθεση με τους παλιούς Έλληνες 'Gastarbeiter', oι οποίοι μετά από λίγα χρόνια ή δεκαετίες επέστρεφαν στην πατρίδα, οι νέοι Έλληνες μετανάστες θα μείνουν για πάντα στο εξωτερικό». 

Πηγή: Deutsche Welle
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου