Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Να και κάτι που μας έμεινε! Οι Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα αντί της Ισπανίας - Καταρρέει ο τουρισμός της Τουρκίας

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μια άριστη χρονιά για τον τουρισμό με σημαντικότατα έσοδα για το κράτος φαίνεται πως θα είναι η φετινή με προοπτική έτσι να συμβεί και στις επόμενες καθώς ο γερμανικός Τύπος και οι Tour Operators ζητούν από τον Γερμανό τουρίστα να επιλέγει την Ελλάδα σαν βασικό του ταξιδιωτικό οδηγό.

Η εξήγηση για αυτό είναι πολλαπλή: Χαμηλές τιμές εν σχέση με την Ισπανία, κατάρρευση του τουρκικού τουρισμού λόγω τρομοκρατίας και πολιτικών αντιπαραθέσεων με τις χώρες της Δύσης, ανασφαλείς προορισμοί όπως Αίγυπτος και Μαρόκο και φιλική στάση των γερμανικών Tour Operators λόγω του γεγονότος ότι τα ελληνικά αεροδρόμια τα διαχειρίζονται γερμανικές εταιρείες όπως η Fraport.

Για να προκύψουν έσοδα πρέπει να υπάρξει αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια. Όσο περισσότεροι τουρίστες έρθουν τόσο το καλύτερο. Η δε Μόσχα τηρεί μαι πολύ φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα και υπάρχει αυξημένη ροή τουριστών και από εκεί.

Ουδείς αντιλέγει ότι ο τουρισμός είναι το βασικό προϊόν της χώρας. Όμως δεν μπορεί να εξαρτάται από κάτι τόσο ευμετάβλητο και εκβιάσιμο από κέντρα εξουσίας όπως αυτό.

Ένα τρομοκρατικό κτύπημα, ένας σεισμός, μια οικονομική καταστροφή ή εκβιασμοί από αλλοδαπά ΥΠΕΞ και όλα αλλάζουν μέσα σε μια νύκτα. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κι άλλες πηγές εσόδων.

«Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Westfälische Nachrichten που εξετάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για φέτος το καλοκαίρι για τους Γερμανούς τουρίστες, ακόμη και εκείνους που δεν έχουν κανονίσει ακόμη κάποιο ταξίδι.

Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και η Μπέρμπελ Πέτερς, που ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι «των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», κι αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία γράφει η DW«Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;» ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος. «Σε καμία περίπτωση», απαντά η Μπ. Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη. Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. «Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές», αναφέρει η ειδικός.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα η Ελλάδα «ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα «οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα», σημειώνει η Κρ. Ντίτριχ. Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία η συνάδελφός της σημειώνει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή», ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου