Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Η Βρετανία μάζεψε τα πολεμικά της από την Κάρπαθο μετά την ελληνική αντίδραση - Ακυρώθηκε η άσκηση που προκάλεσε κρίση


Η Βρετανία ακύρωσε την άσκηση νότια της Καρπάθου, εντός της ελληνικής περιοχής θαλάσσιας και εναέριας "αστυνόμευσης" και σαφώς επάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία είχε προαναγγελθεί μέσω της NAVTEX 764/17 που εξεδόθη από την Αγκυρα και προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Αθήνας,

Το ΓΕΕΘΑ, όπως και το ΥΠΕΞ ενημερώθηκαν σχετικά από το Λονδίνο.

Από πλευράς ελληνικού ΥΠΕΞ η αντίδραση στην βρετανική άσκηση ήταν κάτι παραπάνω από έντονη της προηγούμενες ημέρες και επισείστηκε ακόμα και αντίδραση σε επίπεδο Βρυξελλών, αν τελικά η Βρετανία συμμετείχε στην άσκηση που αμφισβητούσε τα ελληνικά δικαιώματα.


Η Αγκυρα είχε δεσμεύσει περιοχή από τις 11 εως τις 13 Αυγούστου για να ασκηθεί... βρετανικό πλοίο με πραγματικά πυρά! Δηλαδή εντός της Ελλάδας ή της περιοχής με απόλυτα ελληνικά δικαιώματα η Τουρκία έδωσε... "άδεια" στους Βρετανούς για να ασκηθούν.

Κάτι που θα οδηγούσε σε de factο αναγνώριση από την Βρετανία των τουρκικών δικαιωμάτων που η Αγκυρα λέει ότι έχει ανατολικά του  25ου Μεσημβρινού!

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για άσκηση στην περιοχή της Δωδεκανήσου, καθώς κατά πάγια θέση της η περιοχή είναι αποστρατιωτικοποιημένη βάσει της συνθήκης των Παρισίων παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα .

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει δώσει καν την συγκατάθεσή της για ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών αεροναυτικών δυνάμεων στα Δωδεκάνησα στο πλαίσιο της συμφωνίας αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.


Πάντως από τουρκικής πλευράς εξεδόθη νέα NAVTEX (781/17) με την οποία δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή που αγγίζει την κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά της Κύπρου, για πραγματοποίηση άσκησης πυρών στις 17 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι εντός των οικοπέδων 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ παραμένει το «Μπαρμπαρός», συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου