Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Συνεχίζουν να κατηγορούν το Μπασάρ αλ-Άσαντ για... εγκλήματα πολέμου


Συνεχίζει το Αμερικανικό παρακράτος, αλλά και οι «σκοτεινές» διασυνδέσεις του παγκοσμίως να υποσκάπτουν την εθνική και στρατιωτική ανάταση της Συρίας, κάνοντας ακόμη λόγο για εγκλήματα πολέμου και μάλιστα από τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αγνοώντας πως ο Σύρος πρόεδρος είναι εκείνος, που με τη «γενναία» υποστήριξη της Ρωσίας, κατάφερε να αντισταθεί στην ισλαμική λαίλαπα που ακόμη κατατρώει την περιοχή, δίνοντας αληθινή μάχη, ώστε να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα του, αρνούμενος, μάλιστα, να αποχωρήσει από αυτή προς... ασφαλέστερους προορισμούς.

«Οι αποδείξεις είναι επαρκείς είμαι βέβαιη», δήλωσε  χαρακτηριστικά η πρώην ειδική εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της στον ελβετικό Τύπο.

«Όμως εξαιτίας του βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου δεν θα υπάρξουν προς το παρόν ούτε κατηγορίες ούτε ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. Η κατάσταση αυτή είναι «απογοητευτική», «είναι μια τραγωδία», συνεχίζει: «χωρίς δικαιοσύνη στη Συρία, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη και άρα κανένα μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή της, δηλώνοντας πως έχει «απογοητευθεί» από την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεχίσει την εργασία της Επιτροπής δημιουργώντας ένα ειδικό δικαστήριο για τη Συρία που θα δικάσει φερόμενους ως εγκληματίες πολέμου.

«Δεν έχω δει ποτέ άλλοτε μια τόσο βίαιη σύγκρουση, στην οποία υπάρχουν τόσα παιδιά νεκρά, θύματα βασανιστηρίων, αποκεφαλισμένα. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της σύγκρουσης», προσθέτει η 70χρονη πρώην εισαγγελέας.

Η Κάρλα ντελ Πόντε εργαζόταν για την Επιτροπή του ΟΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2012. Είχε δώσει επίσης μάχη για να οδηγηθούν σε ειδικό δικαστήριο ύποπτοι για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Ρουάντα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου