Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ


Τμήματα των ένοπλων δυνάμεων του Κατάρ διεξήγαγαν κοινά γυμνάσια με στρατεύματα της Τουρκίας, σε επίδειξη της διμερούς συμμαχίας, δύο μήνες αφότου ξέσπασε η κρίση ανάμεσα σε πολλά αραβικά κράτη και το εμιράτο, το οποίο δέχεται σφοδρές επικρίσεις διότι φέρεται να υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Τα γυμνάσια είχαν στόχο να προετοιμάσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ για να προασπίσουν «ζωτικής σημασίας οικονομικές εγκαταστάσεις, στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις και υποδομές», διευκρίνισε η κρατική εφημερίδα Αλ Σαρκ.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την 7η Ιουνίου έναν νόμο που προβλέπει την ανάπτυξη εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτικών σε βάση στο Κατάρ – η οποία ιδρύθηκε βάσει μιας διμερούς συμφωνίας η οποία υπεγράφη το 2014 – σε ένδειξη υποστήριξης προς το Κατάρ, το οποίο αποτελεί εξάλλου την έδρα της μεγαλύτερης αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι θα αναπτύξει 3.000 άνδρες του στρατού ξηράς στη βάση, που θα αποτελέσει τόπο κοινών γυμνασίων αλλά και υποστήριξης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας υποστήριξε το Κατάρ όταν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν το κατηγόρησαν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και κάθε συγκοινωνιακή και αεροπορική σύνδεση.

Τα κράτη αυτά αξιώνουν το Κατάρ να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση, να περιστείλει τις σχέσεις του με το Ιράν αλλά και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Όμως η Τουρκία και το Κατάρ διατηρούν ιδεολογικούς δεσμούς. Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία έχει τις ρίζες του στο πολιτικό Ισλάμ και είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, παράταξης την οποία οι ηγέτες Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση. Σχέσεις με την Αδελφότητα διατηρεί και το Κατάρ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου