Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

«Η επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας στα Σκόπια είναι έργο του Έντι Ράμα»


«Στους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες -έως τον Αύγουστο, τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας αλλά και τα δώθε (στα Σκόπια) γράφουν ότι η αλβανική γλώσσα επισημοποιήθηκε στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία της ψευδομακεδονίας.

Το ερώτημα, όμως, είναι απλό: Δηλαδή, μέχρι τώρα η αλβανική γλώσσα ήταν παράνομη; 

Όλα τα μέσα ενημέρωσης κάνουν την προπαγάνδα τους ξεπλένοντας το μυαλό των Αλβανών. 

Στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων όλοι οι Αλβανοί γνωρίζουν από ιστορία και κυρίως οι ηλικιωμένοι που έζησαν στην εποχή του Τίτο, από το 1974 η αλβανική γλώσσα στην πΓΔΜ ήταν ίση με την σλαβική γλώσσα των Σκοπίων», γράφει σε άρθρο του ο Αλβανός αρθρογράφος και ιστορικός Άρμπεν Λάλα.

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι η επιτυχία της ισοτιμίας της αλβανικής γλώσσας με τη σλαβική των Σκοπίων είναι ένα επίτευγμα της επιμονής του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και όχι των μικρών αρχηγών των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων.

Σημειώνει, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι ο Έντι Ράμα έβαλε τα δύο πόδια του Αλί Αχμέτι ( επικεφαλής του DUI)  σε ένα παπούτσι,  με την παρέμβασή του πριν από λίγους μήνες για την υλοποίηση της  συμφωνίας- πλαισίου της Οχρίδας.

Ο Λάλα υποστηρίζει ότι το σχέδιο νόμου για την επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας στο κράτος των Σκοπίων ‘έγινε μόνο με την επιμονή του Έντι Ράμα και όχι με εκείνους τους Αλβανούς (του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI) που βρίσκεται στην εξουσία είτε με το SDSM είτε με το VMRO-DPMNE’.

Θα σημειώσει ακόμη ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ευγνωμοσύνη στους Αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων, ανεξάρτητα από το κόμμα που πρεσβεύουν, διότι οι περισσότεροι από αυτούς τους πολιτικούς είναι υποτελείς και εξυπηρετούν τους Σλάβους (dhe u shërbejnë sllavëve).

(shigjeta.net)
http://www.echedoros-a.gr/2017/08/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου