Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; Νέα προκλητική τουρκική NAVTEX για εκπαίδευση πλοίου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού νοτιοανατολικώς της Καρπάθου


Για άλλη μια φορά η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική πρακτική της καθώς προχώρησε σε μια ακόμη παράνομη έκδοση NAVTEX αυτήν την φορά για εκπαίδευση πλοίου του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. 

Φαίνεται ότι το «άδειασμα» από την πλευρά των ΗΠΑ για την πρόσφατη έκδοση NAVTEX για ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αφήνει παγερά αδιάφορη την γείτονα χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία με παρανόμως εκδοθείσα NAVTEX (764/17) δεσμεύει περιοχή νοτιοανατολικώς της Καρπάθου από τις 11 έως 13 Αυγούστου για εκπαίδευση…βρετανικού πολεμικού πλοίου με εκτέλεση πραγματικών πυρών!

Άμεση ήταν η αντίδραση της αρμόδιας για την έκδοση NAVTEX εντός του FIR Αθηνών Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού (Σταθμός Ηρακλείου), που εξέδωσε NAVTEX (447/17), με την οποία ακύρωνε την προηγηθείσα τουρκική, για λογαριασμό του Βρετανικού Ναυτικού, ως παρανόμως εκδοθείσα και από μη εξουσιοδοτημένη προς τούτο αρχή.

Θυμίζουμε ότι στις 29 Ιουλίου 2017, η Τουρκία είχε εκδώσει άλλη παράνομη ΝΑVTEX εντός του FIR Λευκωσίας για «συνεκπαίδευση» με αμερικανικό πολεμικό σκάφος.

Μετά από άμεσο σχετικό διάβημα της κυπριακής κυβερνήσεως προς τις ΗΠΑ, το αμερικανικό ΥΠΕΞ απάντησε ότι δεν είχαν ζητήσει από την Άγκυρα κάτι τέτοιο για να ασκηθεί το σκάφος τους, αφήνοντάς την ουσιαστικώς έκθετη.

Τέλος, στις 21 Ιουλίου η Τουρκία έχει ανακοινώσει παρανόμως με NAVTEX (724/17) τη διενέργεια ασκήσεων με πυρά για το μεγαλύτερο μέρος της θερινής περιόδου που απομένει στο Κεντρικό Αιγαίο, «δεσμεύοντας» περιοχές μεταξύ Ψαρών, Σκύρου και Ευβοίας, στα διεθνή ύδατα, αλλά παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και τους όρους των ισχυόντων Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης, που δεν επιτρέπουν ασκήσεις τη θερινή τουριστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι η Άγκυρα δέσμευσε παρανόμως τις περιοχές για την περίοδο 24-27 Ιουλίου, 31 Ιουλίου, 1-3 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να ασκηθεί, ενώ έχει εξαγγείλει πως θα ασκηθεί στις 7-10, 14-17, 21-23, 28 και 29 Αυγούστου.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου