Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

New York Times: «Ελλάς-Κίνα-Συμμαχία - Οι Κινέζοι μπήκαν στην χώρα και φέρνουν λεφτά»

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Την ανησυχία των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων ότι η Κίνα αθόρυβα διείσδυσε και επένδυσε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να ελέγχει πλέον σημαντικό μέρος της οικονομίας της χώρας εκφράζει η «ναυαρχίδα» του Δημοκρατικού κόμματος, oι New York Times.

«Η Ελλάδα μετά από μία μακρά μάχη με την λιτότητα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και τον ψυχρό ώμο που της πρόσφεραν οι ΗΠΑ, αποφάσισε να δεχθεί τη βοήθεια της Κίνας,  τον πιο φιλόδοξο γεωπολιτικό επενδυτή».

«Ενώ η ΕΕ ήταν απασχολημένη να «ξεζουμίζει» την Ελλάδα οι Κινέζοι έκαναν «έφοδο» με «κουβάδες» γεμάτους με επενδύσεις που τώρα αρχίζουν και ωριμάζουν και αποδίδουν όχι μόνο οικονομικά αλλά προσφέρουν στο Πεκίνο και πολιτικό έρεισμα στην χώρα και κατ' επέκταση και σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα σταμάτησε την ΕΕ από το να εκδώσει αρνητική δήλωση για το Πεκίνο περί κινεζικής επιθετικότητας στην Νότια κινεζική Θάλασσα.

Αυτό τον Ιούνιο εμπόδισε και την αρνητική για την Κίνα έκθεση περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διπλωματική αυτή στάση της Ελλάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ οι οποίες από την αρχή ανησυχούσαν ότι η χώρα λόγω οικονομικής δυσανεξίας θα πέσει στα χέρια της Ρωσίας. Αντίθετα είναι οι Κινέζοι που έγιναν ένας πανίσχυρος ξένος παίκτης στην Ελλάδα μετά από χρόνια διπλωματικού φλερτ.

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία ‘Cosco’, η οποία είναι κρατική, ανέλαβε το 2016 την πλειοψηφία του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά. Το λιμάνι αυτό είναι ύψιστης στρατηγικής σημασίας και οι Δυτικοί μόλις τώρα συνειδητοποιούν το μέγεθος της γεωστρατηγικής τους ήττας.

Η κινεζική κυβέρνηση θεωρεί τον Πειραιά ως την μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου των κινεζικών εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον θεωρεί απαραίτητο για την υλοποίηση του νέου Δρόμου του Μεταξιού

Έτσι ενώ η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως τον εγκληματία της Ευρωζώνης η Κίνα κατάφερε να καταστεί ο βασικός της σύμμαχος προσφέροντας απτά και υπαρκτά πράγματα: Χρήματα και επενδύσεις

«Ενώ οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν μεσαιωνικές βδέλλες, οι Κινέζοι συνεχίζουν να φέρνουν λεφτά» είπε ο Κώστας Δουζίνας επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής για την Άμυνα και την Εξωτερική πολιτική και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου