Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ύποπτο παιχνίδι από τους Κούρδους του SDF: Θέλουν να «απελευθερώσουν» την Deir Ezzor!


Ύποπτο παιχνίδι παίζεται για ακόμη μια φορά από το κουρδικό στοιχείο στη Συρία με απώτερο στόχο τη διάλυση ή την καντονοποίηση της χώρας.

Την ώρα που  συριακός Στρατός και ρωσικές δυνάμεις έσπασαν  την πολιορκία της πόλης από την ISIS μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, χύνοντας ποταμούς αίματος, αίφνης οι Κούρδοι που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ θυμήθηκαν την Deir Ezzor(!) κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση» της πόλης και «δημοκρατικής» διακυβέρνησης της!

Τη Δευτέρα, ο συνασπισμός των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ δυνάμεων ανακοίνωσε σχέδια για την «απελευθέρωση της πόλης Deir Ezzor» και τη δημιουργία ενός «συμβουλίου» που θα κυβερνήσει την πόλη μετά την «απελευθέρωσή» της.

Η Deir Ezzor φυσικά, έχει ήδη απελευθερωθεί από τον Συριακό Στρατό αλλά και τις δυνάμεις της Ρωσίας που τον υποστηρίζουν στρατιωτικά.

Σύμφωνα με φιλοκουρδικές πηγές, μια «ομάδα σεΐχηδων» που συνδέεται με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Deir Ezzor (DMC), το οποίο αποτελεί μέρος των φιλοκουρδικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων»(SDF), δημοσίευσε μια δήλωση ισχυριζόμενη ότι το DMC και η SDF πρόκειται να «απελευθερώσουν» την πόλη Deir Ezzor «από την Τυραννία των μισθοφόρων του ISIS.»!

Ανακοίνωσαν επίσης τη σύσταση επιτροπών που θα εποπτεύουν τη σύσταση του «συμβουλίου» της Deir Ezzor, το οποίο θα κυβερνά την πόλη.

Η «ομάδα των σεΐχηδων» όμως  δεν αποκάλυψε πώς οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πρόκειται να απελευθερώσουν την Deir Ezzor από την  ISIS, όταν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει ήδη απελευθερωθεί από τον Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας!

Οι κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν ήδη την έκκληση αυτή ως για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να δείξει στο διεθνές ακροατήριο την «καλή θέληση» του SDF να δημιουργήσει μια «δημοκρατική διακυβέρνηση» στην περιοχή.

Ξεχνούν βέβαια ότι η... "περιοχή" ανήκει στην Συρία και μόνο στην Συρία.

Εάν ο συνασπισμός των ΗΠΑ επιχειρήσει πραγματικά να ελέγξει τουλάχιστον ένα μέρος της πόλης Deir Ezzor υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική κλιμάκωση μεταξύ του Συριακού Στρατού και των συμμάχων του και της φιλοκουρδικής SDF.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι Δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας και το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Deir Ezzor άρχισαν την επιχείρηση «Tempest al-Jazeera» ως τη πρώτη φάση της απελευθέρωσης της πόλης Deir ez Zor από τα «χέρια» των μισθοφόρων του ISIS, τα οποία έσπειραν στην καταστροφή, τη δολοφονία και τον εκτοπισμό στην γη της Deir ez Zor. Οι άνθρωποι υπέφεραν από τα διαδοχικά καθεστώτα που χαρακτηρίζονταν από τη στέρηση των βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων, ενώ η πόλη μας κολυμπά σε μια θάλασσα υπόγειων πόρων, οι άνθρωποι υποφέρουν από τη δίψα, ενώ ο «αθάνατος» ποταμός Ευφράτης διασχίζει την πόλη.

Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε την ίδρυση μιας προπαρασκευαστικής επιτροπής για να συζητήσουμε τα θεμέλια και τις αρχές της ίδρυσης του «συμβουλίου» της Deir ez Zor παρόμοιου με τα συμβούλια διαφόρων πόλεων που ελευθερώθηκαν από την τρομοκρατία, που κατόρθωσαν (τα συμβούλια) να προσελκύσουν αποτελεσματικά την προσοχή και τον σεβασμό του κόσμου.

Οι συζητήσεις μας κατέληξαν σε ένα κοινό όραμα που προέκυψε από μια προπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία είχε ως αποστολή να παρακολουθήσει τις διαβουλεύσεις των Σεΐχηδων, των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών προσώπων της Deir ez Zor, προκειμένου να φτάσουμε σε μια τελική μορφή διακυβέρνησης που εκφράζει τις προσδοκίες όλων των ανθρώπων της πόλης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πολιτικού συμβουλίου για τη Deir ez Zor που θα ασχοληθεί με τη διοίκηση της πόλης αμέσως μόλις απελευθερωθεί.

Ως εκ τούτου, εμείς, καθώς και οι πρεσβύτεροι των μεγαλύτερων οικογενειών, δηλώνουμε την υποστήριξή μας στην επιχείρηση «al-Jazeera Tempest» και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και την θεωρούμε νόμιμο κάτοχο των ονείρων μας για απελευθέρωση και επιστροφή των εκτοπισθέντων στα σπίτια τους. Ομοίως, καλούμε όλους τους νέους από τα χωριά και τις φυλές της Deir ez Zor να ενταχθούν στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και να συμμετέχουν  στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναμένουμε επίσης από όλους Σεΐχηδες της πόλης να αναλάβουν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις στη στήριξη του σκοπού μας. Ελπίζουμε ότι οι πολιτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες θα είναι η καλύτερη βοήθεια στην απελευθερωτική εκστρατεία της Deir ez Zor, είθε ο Θεός να μας υποστηρίξει σε αυτό.»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου