Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αφήνει «αιχμές» για υποκίνηση πολέμου με τη Συρία από τη Χεζμπολάχ


Ευθεία επίθεση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Αβίνγκτορ Λίμπερμαν, εναντίον της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εκτοξεύοντας κατηγορίες για υποκίνηση ισραηλινοσυριακής σύρραξης, μέσω βομβιστικών επιθέσεων στα υψίπεδα του Γκολάν, από συριακό έδαφος.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχει γνώση περί αυτών των σχεδίων, ενώ παράλληλα, καλεί Συριακή κυβέρνηση και Ρωσία να περιορίσουν της Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ρουκέτες και οβίδες από τη συριακή επικράτεια έπεσαν στα υψίπεδα του Γκολάν, που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από τον πόλεμο του 1967, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ο ισραηλινός στρατός σε αντίποινα έπληξε θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πολιτική της μη ανάμιξης στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και πλήττει στρατιωτικούς στόχους της συριακής κυβέρνησης κάθε φορά που τα πυρά ξεπερνούν τα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί στα υψίπεδα Γκολάν έγιναν από ένα πυρήνα του συριακού στρατού υπό τις εντολές της Χεζμπολάχ, χωρίς την γνώση της Δαμασκού. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πηγή της πληροφορίας που ανέφερε.

«Υπήρξε μια προσωπική εντολή από τον (ηγέτη της Χεζμπολάχ) Χασάν Νασράλα να μείνει έξω ο Άσαντ και το συριακό καθεστώς από την εκτέλεση αυτής της επίθεσης… με στόχο να συρθούμε στο συριακό τέλμα», τόνισε ο Λίμπερμαν σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ως εκ τούτου, καλώ από κοινού το καθεστώς του Άσαντ… καθώς επίσης τις ρωσικές δυνάμεις που είναι παρούσες εκεί, να περιορίσουν την Χεζμπολάχ. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα γιατί πρέπει να εκδιωχθούν από τη Συρία το ταχύτερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές στη Συρία «έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες (πληροφορίες) για αυτό το ζήτημα».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας τόνισε το Σάββατο, μετά την εκτόξευση βλημάτων από την Συρία που προκάλεσε μια ισραηλινή επίθεση ενάντια σε τρεις συστοιχίες του πυροβολικού του συριακού στρατού, ότι τα ισραηλινά πλήγματα θα έχουν «σοβαρές συνέπειες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου