Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα σύνορα- Tροποποιείται ο κώδικας Σένγκεν


Σε πιο αυστηρή τροποποίηση του κώδικα συνόρων Σένγκεν, σχετικά με το σύστημα εισόδου - εξόδου σε μια χώρα, ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με αυτόν, θα καταχωρούνται πληροφορίες για την είσοδο, έξοδο και άρνηση εισόδου όσον αφορά υπηκόους τρίτων χωρών που διέρχονται τα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν.

«Ο ισχυρός έλεγχος των εξωτερικών μας συνόρων είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου Σένγκεν. Το σύστημα εισόδου-εξόδου θα συμβάλει στη βελτίωση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, τον καλύτερο εντοπισμό των προσώπων που υπερβαίνουν την επιτρεπόμενη διάρκεια διαμονής και την ενίσχυση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας και προεδρεύων του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, Αντρές Άνβελτ, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προεδρία, το σύστημα εισόδου - εξόδου θα συμβάλει στη μείωση των καθυστερήσεων κατά τους συνοριακούς ελέγχους και στη βελτίωση της ποιότητας των συνοριακών ελέγχων, μέσω του αυτόματου υπολογισμού της επιτρεπόμενης διαμονής κάθε ταξιδιώτη, αλλά και στην εξασφάλιση συστηματικού και αξιόπιστου εντοπισμού των προσώπων που υπερβαίνουν την επιτρεπόμενη διάρκεια διαμονής.


Επιπλέον θα συμβάλει στην ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιτρέποντας την πρόσβαση των αρχών επιβολής του νόμου στο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να υπογράψουν τον εκδοθέντα κανονισμό. Το υπογεγραμμένο κείμενο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες αργότερα. Το νέο σύστημα θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία έως το 2020.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου