Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό της ΕΕ για πρόσφυγες-μετανάστες: 5 κράτη κλείνουν τα σύνορά τους


Ρήγμα στην ΕΕ με αντικείμενο τις ποσοστώσεις αποδοχής προσφύγων και παράνομων μεταναστών, καθώς οι χώρες της Α.Ευρώπης και κεντρικής Ευρώπης (Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) έχουν σηκώσει "τείχος" στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και μάλιστα το "τείχος" μάλλον έχει και την σιωπηλή, αλλά ουσιαστική αποδοχή του Βερολίνου: Ποτέ ο Ν.Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν θα τολμούσε να υποβάλλει πρόταση όπως αυτή που κατέθεσε για κατάργηση των ποσοστόσεων για την κατανομή των προσφύγων, χωρίς την άδεια του Βερολίνου.

Οσο και αν η Ν.Τουσκ αποσκοπεί σε μία πολιτική καριέρα στην Πολωνία που ηγείται μαζί με την Αυστρία την εκστρατείας κατά της μουσουλμανοποίησης της ΕΕ, δεν θα κατέθετε πρόταση χωρίς την άδεια του Βερολίνου που είναι στην ουσία, εκλεκτός του.

Το Βερολίνο βλέπει ότι η φωτιά που έχει ανάψει στις πρώην κομμουνιστικές χώρες στα ανατολικά και στα νότιά του, αρχίζει να μεταδίδεται στην Α.Γερμανία (υψηλά ποσοστά για το εθνικιστικό AfD) και φαίνεται ότι πλέον «κλείνει το μάτι» σε αυτούς που θέλουν περιορισμό των ροών.


Βέβαια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των κρατών-μελών (Sherpa) υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, αλλά αυτό λίγο αφορά τις χώρες που ήδη δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό: Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Αυστρία.

Η πρόταση Τουσκ, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και πολλοί ηγέτες αναρωτιούνται γιατί έγινε στην παρούσα χρονική στιγμή. Οι εντονότερες αντιδράσεις προήλθαν από Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία που δέχονται τα μεγαλύτερα "πακέτα" και είναι χώρες εισόδου.

Το προσφυγικό θα συζητηθεί την Πέμπτη το βράδυ στη Σύνοδο Κορυφής, στο δείπνο των ηγετών, δεν αναμένεται όπως να υπάρξει κάποια αλλαγή στους υφιστάμενους κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε ο Guardian, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πει στους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις υπήρξαν ένα διχαστικό και αναποτελεσματικό μέτρο και έχει ως στόχο να θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, αλλά θα προτείνει και εναλλακτικές, αν δεν υπάρχει συναίνεση.

«Αν δεν υπάρξει λύση… συμπεριλαμβανομένου του θέματος των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει έναν τρόπο να προχωρήσουμε», αναφέρει το προσχέδιο επιστολής του Τουσκ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις το 2015, στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης, όταν χιλιάδες άτομα έφταναν καθημερινά στις ευρωπαϊκές ακτές.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία συνέχισαν να αψηφούν την ΕΕ, αρνούμενες να δεχθούν έστω και έναν πρόσφυγα με βάση αυτό το σχέδιο, που έχει ως σκοπό τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων, κυρίως από τη Συρία. Η Τσεχία έχει υποδεχθεί μόλις 12. Και οι τρεις χώρες προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε.

Ολα αυτά λίγη σημασία έχουν: Θα αποχωρήσουν ακόμα και από την ΕΕ, για να μην δεχθούν πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Και η Γερμανία, μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, αλλάζει την πολιτική της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόταση Τουσκ. «Η Ε.Ε. βασίζεται στην αλληλεγγύη και αλληλεγγύη αλά καρτ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή» τόνισε ο Επίτροπος Αβραμόπουλος, μιλώντας για μια «μη ευρωπαϊκή» τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο όλο ζήτημα και ο ρόλος του είναι να ενώνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα και να μην αναγνωρίζει το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια από κοινού.
Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος υπογράμμισε τέλος, ότι «είναι ηθικό και νομικό καθήκον της Ε.Ε η προστασία των προσφύγων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου