Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Γιλντιρίμ: «Η Ελλάδα έχει υπό την κατοχή της 132 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο αλλά θα τα ελευθερώσουμε»


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ πήρε την σκυτάλη την προκλήσεων από τον Ρ.Τ.Ερντογάν και δήλωσε πριν από λίγο ότι «131 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή κάτι που θα πάψει να συμβαίνει όταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης» κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι η τουρκική Κυβέρνηση έχει “δωρίσει” στην Ελλάδα νησιά του Αιγαίου, ο Γιλντιρίμ απάντησε ότι υπάρχει ένα “γκρίζο καθεστώς” όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς 132 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, ενώ είπε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει όπως στα Ιμια, δια των όπλων, δηλαδή Ιμίων για να τα πάρει πίσω,

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας ούτε ένα πετραδάκι δεν αφήσαμε να φύγει από τα νησιά του Αιγαίου. Η πρώτη διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου ήταν στην κρίση των Ιμίων και τότε η Τουρκία έδειξε ξεκάθαρα τη θέση της σε αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμα πως:  «Το Αιγαίο δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική λίμνη. Το Αιγαίο δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, το Αιγαίο είναι μία θάλασσα σημαντική, ώστε να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αφήσει κάτι αναπάντητο. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι!».

Η Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η τροποποίηση («εκσυγχρονισμό» της την αποκάλεσε ο Α.Τσίπρας) της Συνθήκης της Λωζάννης, για την μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι προ των πυλών.

«Παρόλο που τα δικαιώματα των ομοεθνών μας καθορίζονται ξεκάθαρα στη Συνθήκη της Λωζάννης, η Ελλάδα αποφεύγει να τα εφαρμόσει. Δεν επιτρέπει ούτε ακόμη και τη χρήση της λέξης “Τούρκος”, δεν επιτρέπει τον αυτο-καθορισμό της ταυτότητάς τους, δεν επιτρέπει την εκλογή μουφτήδων», είπε στη Βουλή.

Αποκρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη στάση του Προέδρου Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο Γιλντιρίμ ανέφερε: «Επομένως, πού είναι το λάθος να λέμε σε μία χώρα που δεν εφαρμόζει μία συνθήκη κατά γράμμα ούτε στο …σπίτι της, ότι πρέπει αυτή να αλλάξει; Αυτό σημαίνει εθνική στάση/ευθύνη».

Τέλος, ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό και απέδωσε την μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. στο δημοψήφισμα που έγινε στην Κύπρο και στην άρνηση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου