Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Γερμανία: Οι αμυντικές δαπάνες «αγκάθι» για την κυβέρνηση συνασπισμού


Η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ, που ζητά το CSU, αδελφό κόμμα του CDU της Άνγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία, διευρύνει το πολιτικό χάσμα με το SPD κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Η συμφωνία ανάμεσα στη συντηρητική παράταξη της Μέρκελ και την κεντροαριστερά θεωρείται πλέον ως η μόνη πιθανότητα για να εξασφαλίσει τέταρτη θητεία η καγκελάριος. Ομως, οι δυνητικοί εταίροι της αξιώνουν να γίνουν παραχωρήσεις πριν καν αρχίσουν οι συνομιλίες τη νέα χρονιά.

Προσχέδιο απόφασης του CSU, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει πως το κόμμα θέλει οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες να φθάσουν το επίπεδο του 2% του ΑΕΠ, δηλαδή τον στόχο που έχει οριστεί από το NATO, και να γίνουν επενδύσεις στον στρατό, σε τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στις υποδομές των μεταφορών, μεταξύ άλλων.

«Η απόκτηση του καλύτερου δυνατού εξοπλισμού, η εκπαίδευση και η φροντίδα για τους στρατιώτες, καθώς και η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των ένοπλων δυνάμεων κοστίζει», αναφέρει το κείμενο, που προτείνει να αυξηθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός για την άμυνα ώστε να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι.

Αυτή η αξίωση της δεξιάς πτέρυγας των συντηρητικών της Μέρκελ αναμένεται ότι θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συμφωνία με το SPD, που απορρίπτει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, κατηγορώντας την καγκελάριο και τους συντηρητικούς ότι υποτάσσονται στις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης στο έγγραφο διατυπώνονται εκ νέου επιφυλάξεις για τη βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ κι απορρίπτεται ρητά η ιδέα της «όλο και στενότερης ένωσης» που έχει προβάλει ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος οραματίζεται την εγκαθίδρυση των «Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης» μέχρι το 2025.

Για τη μετανάστευση, πεδίο στο οποίο τα δύο κόμματα επίσης έχουν βαθιές διαφωνίες, το κείμενο του CSU τονίζει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι πλέον ο βασικός προορισμός των προσφύγων και ότι η αποστολή της ΕΕ η οποία διασώζει μετανάστες στη θάλασσα δεν μπορεί να ενεργεί σαν εταιρεία μεταφορών προς την Ευρώπη.

Το κόμμα προτείνει επίσης οι αφρικανικές χώρες που θα δέχονται τον επαναπατρισμό προσφύγων και μεταναστών να ανταμείβονται με περισσότερες γερμανικές επενδύσεις. «Με απλά λόγια: αν συνεργάζεστε, έχετε κέρδος», αναφέρει το έγγραφο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου