Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ διαιρούν τη Συρία σε δύο de facto κράτη! - Ένα ανατολικά και ένα δυτικά του Ευφράτη


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ ότι θα ήταν «λάθος» να εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και τους οποίους πρόσφατα ο Μπασάρ Αλ Άσαντ χαρακτήρισε ως προδότες, εξαιτίας του διπλού παιχνιδιού που έπαιξαν στη Συρία.

Ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας μίλησε για την ύπαρξη δύο «ζωνών» μέσα στη συριακή επικράτεια ουσιαστικά χωρίζοντας τη χώρα σε δύο de facto περιοχές μια ανατολικά και μια δυτικά του Ευφράτη.

«Υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή» μεταξύ των ζωνών που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, στην ανατολική Συρία, και εκείνων που ελέγχονται από το καθεστώς της Δαμασκού, στη δυτική πλευρά της χώρας», είπε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.


«Θα ήταν λάθος να την υπερβεί κανείς. Έχουμε μια διαχωριστική γραμμή και έτσι έχουν τα πράγματα», επέμεινε.

Πρόσφατα, ο Άσαντ και οι κουρδικές δυνάμεις αντάλλαξαν πρωτοφανείς κατηγορίες, ένα γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες για μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Όταν μιλάμε για εκείνους που τους αποκαλούν "Κούρδους", δεν είναι μόνο οι Κούρδοι. Όλοι εκείνοι που εργάζονται για λογαριασμό μιας τρίτης χώρας, ιδίως υπό αμερικανική διοίκηση, είναι προδότες», είπε ο Άσσαντ.

Οι Κούρδοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κατάφεραν μεν να εκδιώξουν τους φανατικούς μουσουλμάνους  της ISIS από πολλές πόλεις, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά οχι για το καλό της Συρίας παρά μόνο για τα δικά τους συμφέροντα.

 Οι επιχειρήσεις τους δεν ήταν συντονισμένες με εκείνες των δυνάμεων του Άσαντ που, με τη στήριξη της Ρωσίας, πολεμούσαν τους ίδιους τζιχαντιστές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Απαντώντας στον Άσαντ, οι SDF κατηγόρησαν το καθεστώς ότι «άνοιξε τις πύλες της χώρας σε ορδές ξένων τρομοκρατών που ήρθαν από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Το καθεστώς του Άσαντ ελέγχει πάνω από το  70% του συριακού εδάφους ενώ οι Κούρδοι έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου το 28%, το οποίο βέβαια θέλουν και να κρατήσουν.

Ο Μάτις είπε επίσης ότι, καθώς η μάχη κατά της ISIS πλησιάζει στο τέλος της και οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην «ανοικοδόμηση», αναμένει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών διπλωματών και ιδιωτών εργολάβων στη Συρία.

«Αυτό που κάνουμε είναι στρεφόμαστε από την επιθετική προσέγγιση κατάληψης εδαφών στη σταθεροποίηση... θα δείτε περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες επί του πεδίου», είπε προαναγγέλλοντας πρακτικά κουρδικό κράτος στο έδαφος της Συρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός έχει δηλώσει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία για όσο διάστημα συνεχίσει τον πόλεμο η  ISIS. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που αναφέρει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Αμερικανών διπλωματών στις περιοχές της χώρας που έχουν ανακαταληφθεί .

«Όταν φέρνεις περισσότερους διπλωμάτες, εργάζονται για την αρχική αποκατάσταση των υπηρεσιών, φέρνουν εργολάβους, τέτοιου είδους πράγματα. Υπάρχουν διεθνείς πόροι που πρέπει να τους διαχειριστείς ώστε να μην πάνε στις τσέπες λάθος ανθρώπων», πρόσθεσε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου