Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσία: Προγραμματιστής της χρονιάς ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος Ethereum


Η εφημερίδα vedomosti ανέδειξε ως τον προγραμματιστή της χρονιάς στην Ρωσία, τον 23χρονο δημιουργό του ρωσικού κρυπτονομίσματος Ethereum Βιτάλικ Μπουτέριν. Το κρυπτονόμισμα που δημιούργησε κόστιζε πριν από ένα και πλέον χρόνο κάτι περισσότερο από τα 8 δολάρια αλλά στις αρχές Δεκεμβρίου η αξία του αυξήθηκε κατά 57 φορές.

Το θρυλικό Bitcoin τη στιγμή αυτή έφθανε βέβαια σχεδόν τα 10.000 δολάρια. Αλλά η αξία του αυξάνονταν με πιο αργούς ρυθμούς από τον ανταγωνιστικό του νόμισμα με τις ρωσικές ρίζες , «συνολικά» περίπου 23 φορές μέσα σε διάστημα 11 μηνών. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ρωσικό Ethereum, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση ως προς την κεφαλαιοποίηση των παγκοσμίας κυκλοφορίας κρυπτονομισμάτων, υπερβαίνοντας τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για την προσωπικότητα του Μπουτέριν δεν οφείλεται στο ότι ανακάλυψε ένα νέο κρυπτονόμισμα, το οποίο ακρίβυνε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Ethereum σημαίνει ακόμη και έξυπνα συμβόλαια , δηλαδή αλγόριθμους, που παρακολουθούν αν τηρούνται οι διάφοροι όροι (για παράδειγμα όροι που αφορούν συμφωνίες που συνάπτονται) και αν πραγματοποιούνται οι περαιτέρω πράξεις που εντάσσονται στην λογική των συμβολαίων. Η εμφάνιση των έξυπνων συμβολαίων έχει προκαλέσει την έκρηξη των ICO (Initial Coin Offering- δηλαδή την έκδοση του δικού σου ψηφιακού νομίσματος, το οποίο μπορείς να πουλήσεις με συνήθη χρήματα). Ο μηχανισμός αυτός μοιάζει με το crowdfunding («λαϊκή χρηματοδότηση»), το οποίο επιτρέπει σε διάφορα προγράμματα να προσελκύουν χρήματα, παρακάμπτοντας τις εξαντλητικές διαδικασίες παρουσιάσεων, συνομιλιών και σύναψης συμφωνιών όπως συμβαίνει με τους κλασσικούς επενδυτές.

Όμως οι δυνατότητες των έξυπνων συμβολαίων είναι πολύ ευρύτερες και για πολλούς η διεύρυνση τους μπορεί να έχει αρκετές συνέπειες, καθώς όπως εκτιμούν πολλοί από τους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, τίθεται υπό αμφισβήτηση το μέλλον των δικηγόρων. Είτε για παράδειγμα των υπαλλήλων που ασχολούνται με την εγγραφή των συμβολαίων στον τομέα των ακινήτων. Είναι πολύ πιθανόν, στο πολύ προσεχές μέλλον, το δημιούργημα του Μπουτέριν όχι απλώς να αλλάξει την αγορά των οικονομικών εργαλείων αλλά και την συνεχιζόμενη επί εκατονταετίες επιχειρηματική γραφειοκρατία. Αλλά και για τις τράπεζες μπορεί να ισχύσει το ίδιο: σε περίπτωση που διαδοθούν ευρέως τα κρυπτονομίσματα, οι υπηρεσίες του θα είναι παντελώς άχρηστες. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συναλλάσσονται απευθείας μεταξύ τους, ενώ οι «λογαριασμοί κρυπτονομισμάτων» που θα διαθέτουν, θα είναι εγκατεστημένοι σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου