Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

A. Γκουτέρες: «Όλοι κινδυνεύουμε όταν εγκαταλείπονται οι αξίες της ανθρωπότητας»


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1/2018), τονίζει ότι «όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε».

«Σήμερα θυμόμαστε τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων - ανδρών, γυναικών και παιδιών - που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αμέτρητοι άλλοι έχασαν επίσης τη ζωή τους, καθώς η αγριότητα έπληξε τον κόσμο», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος παρατηρεί ότι «ακόμα σήμερα, δεκαετίες μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε την ανθεκτικότητα του αντισημιτισμού και μία αύξηση άλλων μορφών προκατάληψης. Οι νεοναζί και οι ομάδες λευκής υπεροχής είναι ανάμεσα σε αυτούς που ιδίως διαδίδουν το ακραίο μίσος. Πολύ συχνά, άθλιες απόψεις μετακινούνται από το περιθώριο στο κύριο ρεύμα των κοινωνιών και της πολιτικής».

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη «να σταθούμε μαζί απέναντι στην αποδοχή του μίσους ως κάτι κανονικό», καθώς, «όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε». Όλοι μας προσθέτει, «έχουμε την ευθύνη να αντισταθούμε - γρήγορα, με σαφήνεια και αποφασιστικότητα - στον ρατσισμό και τη βία».

Τέλος, επισημαίνει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου