Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ποιός είναι ο ξηρός καρπός που προφυλάσσει από τον καρκίνο του μαστού


Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες και αφορά στο 27% των καρκίνων στο γυναικείο πληθυσμό.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, με την αύξηση της ηλικίας όμως αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισής του.

Μία γυναίκα 80 ετών παρουσιάζει πενταπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου συγκριτικά με μία γυναίκα 50 ετών.


Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν ισχυρή προστατευτική δράση έναντι της ασθένειας.

Ειδικότερα, η συχνή κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Μελέτες που έγιναν από επιστήμονες του Πανεπιστήμιο Μάρσαλ της Βιρτζίνια σε ποντίκια, έδειξαν πως αυτά που έτρωγαν καρύδια παρουσίασαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του στήθους σε σύγκριση με εκείνα που ακολουθούσαν κανονική διατροφή. Επιπλέον, οι αριθμοί και τα μεγέθη των όγκων ήταν σημαντικά μικρότερα.

Οι μοριακές μελέτες έδειξαν επίσης ότι οι ωφέλιμες δράσεις των καρυδιών οφείλονταν στα ωμέγα-3 λιπαρά τους οξέα και στις άλλες θρεπτικές τους ουσίες. Η ποσότητα των καρυδιών που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν το ισοδύναμο 60 γραμμάρια καρύδια ανά ημέρα για έναν άνθρωπο.

Η μελέτη βρήκε ότι η διατροφή που περιείχε καρύδια μετέβαλλε τη δραστηριότητα πολλαπλών γονιδίων που είναι σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τόσο στο ποντίκια όσο και στους ανθρώπους.

Τα καρύδια περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' ότι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων. Επιπλέον εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης, που βοηθά στη προστασία των κυττάρων και δρα κατά των ελευθέρων ριζών. Λειτουργεί ως ένας φυσικός αναστολέας της καταστροφής των κυττάρων προστατεύοντας τους ιστούς από τη διάσπαση τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου