Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Λευκωσία: Οι τρεις συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα-Κύπρος και Ιορδανία


Τρείς συμφωνίες υπέγραψαν Ελλάδα, Κύπρος και Ιορδανία για συνεργασία στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για αναγνώριση της εκπαίδευσης και των πιστοποιητικών των ναυτικών της Ιορδανίας για υπηρεσία σε πλοία υπό κυπριακή και ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις των ηγετών των τριών χωρών, που ακολούθησαν την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, υπεγράφησαν από υπουργούς των τριών χωρών Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,

Συμφωνία για την Αποτροπή κλοπής, απόκρυψης, εκταφής και παράνομης εμπορίας, εξαγωγής, μεταφοράς ή κατοχής πολιτιστικής περιουσίας, και για την Προώθηση της Αποκατάστασής της, καθώς και Διευθέτηση για αναγνώριση της Εκπαίδευσης και των Πιστοποιητικών των Ναυτικών της Ιορδανίας για υπηρεσία σε πλοία υπό κυπριακή και ελληνική σημαία.


Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η αναβάθμιση και η επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου με την προσθήκη της Ιορδανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει ρόλο στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την πλευρά του είπε ότι η εμβάθυνση της σχέσης με την Ιορδανία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της περιοχής.

Οι δύο άντρες είχαν και διμερή συνάντηση στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας που φιλοξενεί η Λευκωσία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου