Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κοτζιάς: «Καμία ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν δεν λυθούν πρώτα τα ανοικτά ζητήματα»


Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, μετείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εάν δεν λυθούν πρώτα τα ανοικτά ζητήματα, που υπάρχουν με τη χώρα αυτή, προσθέτοντας «και εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Συμμαχία».

Ο  υπουργός Εξωτερικών είπε: «Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το ονοματολογικό, Είναι σημαντική  η επικείμενη   συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ στο Νταβός, αλλά δεν πρόκειται να  αφήσουμε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ, αν δεν ικανοποιήσει πρώτα τους όρους του ΝΑΤΟ, αν δεν λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε πει σχετικά:

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας»,

Σχολιάζοντας το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ο Ν.Κοτζιάς ανέφερε:

«Η προσέλευση στο συλλαλητήριο ήταν μια έκφραση της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας, ήταν έκφραση της αγωνίας πολλών Ελλήνων, που καμιά φορά λανθασμένα ταυτίζουν τη διαπραγμάτευση του ονόματος με την τύχη της ελληνικής Μακεδονίας».

Και συνέχισε: «Και ήταν ένα συλλαλητήριο, που αναπτύσσει παραπέρα τις μορφές του δημοσίου διαλόγου, με άλλοτε καλό τρόπο και άλλοτε με όχι, δεν νομίζω ότι έχει όμως επίπτωση πάνω στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα του ονοματολογικού και του αλυτρωτισμού της δικής μας χώρας.

Όσον αφορά στον αλυτρωτισμό, είναι ολοφάνερο πως δρα υποστηρικτικά κάθε έκφραση που καταδικάζει και όσον αφορά στο ονοματολογικό, θα το λύσουμε με βάση τις μελλοντικές πολιτικές σταθερότητας και ασφάλειας της περιοχής, το ρόλο της ελληνικής διπλωματίας και την ανάγκη η χώρα μας να παίξει έναν πρωτεύοντα ρόλο στην περιοχή και όπως λέω, πάντα αντιλαμβάνομαι αυτούς που είναι φυλακισμένοι στην ιστορία, η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο».

Παράλληλα, όσον αφορά στο Συμβούλιο, ο υπουργός δήλωσε πως έγινε συζήτηση σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη, το άνοιγμα ελληνικής πρεσβείας στη περιοχή και την ανάγκη η Ευρώπη, έπειτα και με την άτυπη συνάντηση που είχαν οι ΥΠΕΞ με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, να παίξουν το ρόλο ενός έντιμου διαμεσολαβητή στη Μέση Ανατολή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου