Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Συρία: Στους δρόμους χιλιάδες Κούρδοι για τις απειλές της Τουρκίας


Χιλιάδες άνθρωποι προχώρησαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στις κουρδικές περιοχές, στη βόρεια Συρία, καταγγέλλοντας τις απειλές από μέρος της Τουρκίας για επίθεση εναντίον των προπυργίων των Κούρδων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε την Δευτέρα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι «έτοιμες» να ξεκινήσουν μια επιχείρηση «ανά πάσα στιγμή» εναντίον πόλεων της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τους Κούρδους, ιδίως εναντίον του Αφρίν που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της πόλης Τζαουαντίγιε, στην επαρχία της Χασάκα. «Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να στηρίξουμε τον λαό μας στο Αφρίν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας 40χρονος διαδηλωτής, ο Αμπντάλα Χάλεντ.

"Κάτω ο Ερντογάν" και "Με την ψυχή και το αίμα μας, είμαστε μαζί σου Αφρίν" φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν κουρδικές σημαίες, λάβαρα των YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) και πορτρέτα του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, του ιστορικού ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους εναντίον του λαού μας στο Αφρίν» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν, στα αραβικά και τα κουρδικά.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στο Αφρίν, όπου παρά τη βροχή κατέβηκαν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, αλλά και σε άλλες κουρδικές πόλεις.

Η Άγκυρα έχει ανεβάσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες, ιδίως αφότου παρουσιάστηκε το σχέδιο ίδρυσης μιας συνοριακής δύναμης, το οποίο προωθεί ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η Τουρκία, που φοβάται τη μόνιμη παρουσία των YPG στα σύνορά της, αντιτάχθηκε αμέσως στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Την Τρίτη ο Ερντογάν είπε ότι θέλει να "τελειώνει" με "τις φωλιές των τρομοκρατών" στη βόρεια Συρία και προειδοποίησε ότι η επιχείρηση στο Αφρίν μπορεί να γίνει "αύριο, μεθαύριο ή σε μικρό χρονικό διάστημα".

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους προσπάθησαν να καθησυχάσουν την Τουρκία υποστηρίζοντας ότι η νέα δύναμη δεν συνιστά ένα νέο "στρατό" ούτε μια συμβατική δύναμη συνοριοφυλακής. Και η Δαμασκός όμως απείλησε σήμερα ότι ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να καταστρέψει τα τουρκικά αεροσκάφη που θα επέμβουν στη Συρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου