Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μητσοτάκης: «Η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα είναι ήδη συμφωνημένη»


Ανοιχτή πρόσκληση προς τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην χώρα μας απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Eλληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

 «Τα όποια εμπόδια υπάρχουν σήμερα στις επενδύσεις, σύντομα θα αρθούν, από μια Κυβέρνηση πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις. Επενδύστε άφοβα και  με εμπιστοσύνη στη χώρα μας. Θα κερδίσουμε όλοι» σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα συνεκτικό και τολμηρό σχέδιο αλλαγών για μετά την λήξη του προγράμματος.


«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη δυναμική της. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από την κατάρα του Σίσυφου. Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να σπρώχνει συνέχεια τον βράχο μόνο για να τον βλέπει να κατρακυλά πάλι πίσω» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε μπορεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι αυτό που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνησή τους σε τίποτα δεν μοιάζει με καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα προγράμματα προσαρμογής:

Έχουν συμφωνηθεί μέτρα αξίας 2% του Α.Ε.Π. για εφαρμογή μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος.  Έχουν συμφωνηθεί υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια και εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Και βέβαια έχει συμφωνηθεί εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, πολύ βαρύτερη από αυτή άλλων χωρών που εξήλθαν από αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σημείωσε επίσης ότι την την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» και να επιδοθεί σε νέα επικοινωνιακή καμπάνια περί δήθεν εξόδου από αυτά.

«Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση» σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη βούληση του ελληνικού λαού, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια ριζική πολιτική αλλαγή» και σημείωσε πως ο ο ίδιος εγγυάται προσωπικά ότι σε ότι αφορά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής  δεν θα γυρίσουμε στις παλιές, κακές συνήθειες του παρελθόντος.

«Οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις έχουν κάθε λόγο να ρίχνουν τους τόνους αυτή τη στιγμή διότι, το τελευταίο πράγμα το οποίο θα ήθελαν, όσο εξελίσσεται η μεγάλη συζήτηση για τον μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, θα ήταν μία εστία αναταραχής στην Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναπάει στο Κοινοβούλιό του, ζητώντας και πάλι χρήματα για την Ελλάδα. Οι αγορές όμως δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια, όπως πολλοί πολιτικοί κάνουν τώρα» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ρόλο της Γαλλίας για την οικοδόμηση της νέας Ευρώπης, σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προτάσεις για την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας όπως επίσης και την ανάγκη για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική και κοινή πολιτική ασύλου, με συνευθύνη στη φύλαξη των κοινών μας συνόρων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου